ZMAGA V DRAVOGRADU

Tim Ch. Farkaš

Minulo soboto je bil na sporedu predzadnja tekma v letu 2019. Modro-beli so se po nesrečnem remiju proti Beltincem nadejali zmage na Koroškem. Kljub nekoliko slabši igri pa so Lendavčani vseeno uspeli zanesljivo odpraviti zadnjeuvrščeni Dravograd.

 

Začetna enajsterica proti Dravogradu.

 

KOMENTAR TEKME

Marian Sluka:

“Do sedaj sem od svoje ekipe zahteval, da prikaže všečen nogomet. To je fantom tudi uspelo. Kljub temu, da smo na večini tekem prikazali lepo igro pa rezultat ni bil vedno pozitiven. Mogoče današnja igra res ni bila na visokem nivoju, a smo vseeno vknjižili tri točke in le to šteje. Kljub dolgemu jesenskemu delu smo uspeli zasesti mesto tik pred vrhom, kar pa je zelo pomembno.”

“Kar smo načrtovali in vadili na treningu smo tudi prenesli na zelenico. Res, da nismo prikazali lepo igro, a to v tem delu sezone niti ni tako pomembno. Želeli smo igrati racionalno, saj je ekipa že precej utrujena, in to nam je tudi uspelo. Dobro smo začeli tekmo, a smo ponovno prejeli zadetek po prekinitvi. Na tem želimo in moramo delat. Seveda ne smemo pozabiti, da je tudi Dravograd drago prodal svojo kožo, saj je bila ta tekma tudi njim zelo pomembna. Prikazali so napadalen nogomet, a to nam je na srečo zelo dobro odgovarjalo.”

“Tudi igralci Kopra so že seveda nekoliko utrujeni. Težko je v tem delu sezone držati izjemno formo, kar smo lahko videli tudi na tekmi proti Gorici. Prepričan sem, da bodo Koprčani zelo motivirani prišli v Lendavo, vendar bo moja ekipa tudi, saj želi leto 2019 končati z zmago. Pripravljali se bomo kot po navadi ter se bomo koncentrirali na našo igro. Fante moramo čim bolj napolniti s pozitivno energijo in poskrbeti, da bo v slačilnici odlično vzdušje. Naš cilj je, da se fizikalno in mentalno zelo dobro pripravimo in se jim maščujemo za poraz v Kopru.”

 

Naslednja in v enem zadnja tekma v koledarskem letu 2019 bo v soboto, ko bodo modro-beli na derbiju kroga gostili prvouvrščeni FC Koper.