ŽIGA ŽIVKO: “DALI BOMO VSE OD SEBE, DA IZTRŽIMO POZITIVEN REZULTAT”

Tim Ch. Farkaš

Po zmagi nad Krškem v osmini finala Pokala Slovenije , v četrtfinalu sedaj modro-bele čaka naslednja preizkušnja. Na prvi tekmi za preboj v polfinale Lendavčani gostijo velenjski Rudar. Pred tekmo smo se pogovarjali s trenerjem Sluko in prvim branilcem članske ekipe, Žigo Živkom.

 

 

KOMENTARJI PRED TEKMO

Žiga Živko:

“Vsekakor bosta zadnji dve slabši predstavi vplivali na jutrišnjo tekmo, ampak vemo česar smo sposobni. Dali bomo vse od sebe, da bomo iztržili dober rezultat pred povratno tekmo.”

“Prepričan sem, da bo prišel čas, ko se bo tudi nam vse “poklopilo.””

“Ne bi rekel, da ima Rudar več možnosti za zmago kakor mi, saj smo dobra in kvalitetna ekipa, ki je vsekakor zmožna igrati na takem nivoju. Če bomo agresivni in koncentrirani vseh 90 minut, potem vidim lepo priložnost za kakovostno predstavo.”

“Vsekakor se bomo poskusili osredotočiti na to eno tekmo in na tiste pozitivne stvari, ki so že in tudi bodo krasile našo igro. Vse bomo storili, da zadovoljimo navijače, klub in v prvi vrsti tudi sami sebe.”

“Dobro smo analizirali in se kvalitetno pripravili na nasprotnika. Vseeno pa mislim, da so Velenjčani v prednosti, saj imajo za sabo več močnejših tekem, igrajo že več let prvoligaški nogomet, imajo izkušene posameznike in tudi karakter ekipe je bistveno večji. Zato pa mislim, da če ne bomo dali 100%, bomo lahko hudo kaznovani. Kljub temu pa Rudar ni nepremagljiv. Potrudili se bomo popraviti slab vtis, ki smo ga ustvarili minulo soboto.”

 

Članska ekipa na današnjem zaključnem treningu pred jutrišnjim pokalnim dvobojem.

 

Marian Sluka:

“Nisem mnenja, da smo v slabi formi, zaradi dveh slabih tekem. Prepričan sem, da zaradi pomanjkanja koncentracije in agresivnosti ni pričakovanega rezultata. Na večini tekem za 10-15 min izgubimo koncentracijo in takrat se nam dogajajo napake, zaradi katerih izgubljamo točke. V soboto smo 70 minut dominirali in potem prišli do zadnjih 20 minut, ko smo padli v koncentraciji. Veliko komuniciram z ekipo in imam občutek, da se tudi oni zelo želijo znebiti teh 10-15 minutnih »blackoutov«. Delamo na tem problemu, ampak ne smemo pozabiti, da je govora o zelo mladi ekipi, ki se še mora veliko naučiti. Žal na to temo ne obstaja noben način treninga. To fantje lahko uredijo le sami v svojih glavah. Lahko pa zagotovim, da se že vidi napredek.”

“Rudar je zelo kvalitetna ekipa, ki je sestavljena iz kakovostnih posameznikov. Razpolagajo z več izkušenimi igralci, ki imajo v prvi ligi za sabo že več sto tekem, a imajo tudi nekaj talentiranih mladih igralcev. Trenutno se nahajajo na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice, ampak to zame nič ne pomeni, saj imajo bistveno večjo kvaliteto in mislim, da se bodo kmalu tudi povzpeli na višja mesta.”

“Ta tekma je za ekipo, klub in celotno mesto velika priložnost. Imamo priliko dokazat celotni Sloveniji česar smo zmožni. Za mojo ekipo je to praznik, bonus in prav zaradi tega sem prepričan, da bodo fantje vse storili za zmago.”

“Zelo upam, da bo jutri  čim več gledalcev prispelo v Športni park, saj bomo zelo potrebovali njihovo glasno podporo.”