VINKO VEDRAN: “PRIPRAVLJENI SMO NA DERBI”

Tim Ch. Farkaš

Jutri popoldan je na sporedu srečanje 17. kroga 2. SNL, na katerem bodo modro-beli gostili ekipo iz Beltincev. Prekmurski derbi boste lahko spremljali tudi na programu Sportklub 2 z začetkom ob 16:00.

Lendavčani so danes dopoldan opravili zadnji trening pred dvobojem z Beltinčani. O jutrišnji tekmi pa smo se tokrat pogovarjali z Marianom Sluko in Vedranom Vinkom.

 

 

STATISTIKA (NAFTA 1903 VS. BELTINCI)

  • modro-beli so na 3 medsebojnih srečanjih 2-krat zmagali in 1-krat izgubili
  • zadnja tekma v Lendavi se je končala z zmago Naftašev (4:0)
  • z 8:3 je razmerje zadetkov na strani Lendavčanov
  • Beltinci se s 5 zmagami, 2 remiji, 9 porazi in gol razliko 15:28 (-13) nahajajo na 12. mestu prvenstvene razpredelnice
  • žuti v gosteh še niso vknjižili nobene zmage
  • najboljša strelca Beltinčanov sta Jan Kristl (3) in Patrik Raduha (3)

 

MANJKAJOČI IGRALCI

  • Rok Pirtovšek (kartoni)
  • Zoltán Tóth (poškodba)
  • Marko Galoši (poškodba)

 

Modro-beli na današnjem treningu.

 

IZJAVI PRED TEKMO

Vedran Vinko:

“Prva tekma v Beltincih je bil spodrsljaj o katerem ljudje še vedno govorijo. Jutri imamo priložnost, da se oddolžimo za to in da tri točke ostanejo doma. Zavedamo se svoje moči na domačih tekmah in z veseljem pričakujemo derbi.”

“V tem tednu smo dali poudarek na regeneracijo in pripravo na Beltince, ki so agresivna in kompaktna ekipa, kar so pokazali predvsem na tekmah z dobrimi nasprotniki, kot recimo v minulem krogu proti Gorici. Kot vedno pa gledamo predvsem na sebe, saj če smo mi pravi, potem se tudi tekme končujejo po naših načrtih.”

Marian Sluka:

“Čaka nas trda tekma, saj se Beltinčani nahajajo v dobri formi. Pomembno je, da bo jutri vsak dal svoj maksimum. Seveda se moramo koncentrirati v prvi vrsti tudi na svojo igro, če nam to uspe bomo tudi jutri uspešni.”

“Beltinčani se v prvi vrsti koncentrirajo na obrambo in hitre protinapade. Krojijo zelo agresivno igro, kar pa nam lahko povzroči nekaj težav, a sem prepričan, da fantje tega ne bodo dovolili.”

“Mislim, da smo vse storili, da bi jutri lahko spočiti šli v tekmo. Zaradi slabega vremena smo med tednom izpustili en trening, a to ne bi smel biti problem. Nihče ne more pričakovati, da bodo igralci jutri popolnoma spočito stopili na igrišče, saj so v slabih štirih mesecih odigrali kar 21 tekem. Kljub temu pa sem prepričan, da ne bo problema, saj so vsi profesionalci in vedo, kak se odzvati na takšno situacijo.”