VIDEO: VELIKA ZMAGA V NOVI GORICI

Tim Ch. Farkaš

GORICA 1:3 (0:0) NAFTA 1903

68′ PIRTOVŠEK R., 81′ REBERNIK, 86′ PLOJ


2. snl | 14. krog | 18:00 | Sobota | 19.10.2019 | Športni park Nova Gorica | Nova Gorica

Modro-beli so se včeraj dopoldan odpravili v Novo Gorico, kjer jih je čakala tekma 14. kroga 2. SNL. Lendavčani so kljub nekaterim manjkajočim (Vinko, Malešević, Bizjak) prišli do velike zmage na derbiju proti Gorici. Po tem, ko se je prvi polčas končal brez zadetkov, so Novogoričani v nadaljevanju dosegli hitro vodstvo. Prejeti zadetek pa je zasedbi Mariana Sluke, dala še dodatno motivacijo, ki je v zadnjih pol urah srečanja popolnoma nadigrala domačine in zasluženo osvojila pomembne tri točke. Zadetek tekme je dosegel Mihael Rebernik, ki je za vodstvo zadel s kar 25 m.

 

Včerajšnja začetna enajsterica.

 

KOMENTARJI TEKME

Alen Ploj:

“Za nas je to zelo pomembna zmaga. Dokazali smo, da znamo tudi v gosteh odigrati dobro tekmo. Kljub težki preizkušnji v sredo smo danes vseeno pokazali pravi karakter in zasluženo zmagali. Mislim, da smo uspeli rešiti problem s koncentracijo, kar tudi dokazuje današnja tekma.”

“Predvsem danes se je videlo, da imamo širok in kvaliteten kader. Vsak igralec je motiviran in pripravljen za igro. Seveda upam, da bomo to igro uspeli prenesti tudi na ostale tekme.”

“Vesel sem predvsem zaradi zmage, saj so nam tekme v gosteh že veliko krat povzročale težave. Seveda pa sem tudi vesel za doseženi zadetek, saj napadalec živi od golov. Upam, da bom lahko v takem ritmu nadaljeval tudi na ostalih srečanjih.”

“Veliko časa imamo do naslednje tekme, zato moramo ta čas dobro izkoristiti ter se kvalitetno spočiti in regenerirati. Od jutri naprej se koncentriramo na soboto. Tudi proti Radomljam gremo na zmago.”

Marian Sluka:

“Glede koncentracije smo tam nadaljevali, kjer smo v sredo končali. Zadovoljen sem s prikazano igro, a tudi s pristopom in borbenostjo. Mislim, da smo danes zasluženo zmagali, za to želim čestitati celotni ekipi, saj je prikazala odlično predstavo ter obrnila tekmo proti tako kakovostnemu moštvu, kot je Gorica.”

“Na srečo imam na voljo zelo širok in kvaliteten kader. Žal nismo mogli računati na nekatere igralce, a pomembno je, da se to na igri ni videlo. Prikazali smo koncentrirano, organizirano in premišljeno igro ter zasluženo slavili.”

“Za vzdrževanje koncentracije nismo odgovorni le mi trenerji, temveč tudi igralci. Fantje veliko komunicirajo, pazijo in pomagajo en drugemu na igrišču, kar tudi vodi do pozitivnih rezultatov. Zaenkrat je najpomembneje, da držimo to formo in jo prenesemo tudi na ostale tekme.”

“V nedeljo ima ekipa prost dan, v ponedeljek sledi regeneracijski trening, v torek dopoldan je na sporedu testiranje hitrosti popoldan pa prijateljska tekma v Veliki Polani. V sredo in četrtek bomo opravili verjetno dva taktična treninga in v petek sledi še pripravljalni trening na sobotno tekmo. Na Radomlje se bomo enako pripravljali, kot tudi na vsako drugo tekmo.”

 

Slavje modro-belih po zmagi na derbiju

 

 

Naslednja tekma je na sporedu v soboto, ko bodo Lendavčani gostili ekipo Radomelj.