STJEPAN OŠTREK: “IMAMO IDEALNO PRILOŽNOST, DA SE PRIKLJUČIMO VRHU LESTVICE.”

Tim Ch. Farkaš

Jutri pozno popoldan je na sporedu srečanje 15. kroga 2. SNL, na katerem bodo modro-beli gostili ekipo iz Radomelj. Derbi kroga boste lahko spremljali tudi na programu Sportklub 1 z začetkom ob 18:00.

Lendavčani so danes popoldan opravili zadnji trening pred dvobojem z Radomljani. O jutrišnji tekmi pa smo se tokrat pogovarjali s Marianom Sluko in Stjepanom Oštrekom.

 

 

STATISTIKA (NAFTA 1903 VS. RADOMLJE)

  • modro-beli so na 4 medsebojnih srečanjih 2-krat zmagali in 2-krat izgubili
  • zadnja tekma v Lendavi se je končala z zmago Naftašev (1:0)
  • s 4:3 je razmerje zadetkov na strani Lendavčanov
  • Radomlje se 9 zmagami, 2 remiji, 3 porazi in gol razliko 35:16 (+19) nahaja na 3. mestu prvenstvene razpredelnice
  • rumeno-črni so v gosteh izgubil le pri Gorici (2:1)
  • najboljši strelec Radomljanov je Anže Pišek z 8 zadetki

Manjkajoči igralci

  • Dominik Drk (poškodba)
  • Marko Galoši (poškodba)
  • Samo Žalik (poškodba)

 

Prva ekipa na današnjem zaključnem treningu.

 

Izjavi pred tekmo

Stjepan Oštrek:

“Na domačem terenu gremo vedno po zmago in tudi jutri bo tako. Imamo idealno priložnost, da se priključimo vrhu lestvice. Naš cilj je, da izkoristimo dano priložnost in osvojimo tri točke.”

“Po zmagi nad Gorico smo se veliko ukvarjali z regeneracijo in se dobro pripravili na tekmeca. Zato mislim, da smo vsi spočiti in pripravljeni na jutrišnjo tekmo.”

“Prepričan sem, da bodo gledalci lahko tudi jutri uživali v dobrem in kvalitetnem nogometu. Vse bomo storili, da jih zadovoljimo in premagamo Radomljane.”

“Ekipa Radomelj se odlično postavlja na terenu. Igralci so zelo disciplinirani, nevarni pa so lahko predvsem iz protinapadov in prekinitev. Dobro smo analizirali nasprotnika in siguren sem, da smo pripravljeni na tekmo.”

“Pomembno je, da bomo potrpežljivi in koncentrirani vse do zadnje minute. Če nam to uspe bo zmaga vsekakor naša.”

 

 

Marian Sluka:

“Naš cilj je, da nadaljujemo serijo neporaženosti na domačem terenu in mislim, da smo se na to nalogo zelo dobro pripravili. Nadaljevati želimo tam, kjer smo končali v Novi Gorici.”

“Vsak dan se vidimo z igralci in se med seboj že zelo dobro poznamo. Zato si upam trditi, da so vsi motivirani in pripravljeni dati vse od sebe za zmago.”

“Na srečo je konec negativne serije, ko smo imeli probleme s pomanjkljivo koncentracijo. Sedaj je na ekipi, da to dobro formo tudi uspešno drži.”

“Možnosti za zmago bomo imeli le, če bomo prikazali takšno igro kot smo jo na zadnjih dveh srečanjih. Vidim, da je tudi fantom pomemben dober start in kvalitetna predstava, zato sem prepričan, da bomo tudi jutri uspešni.”

“Radomlje sodi k najboljšim ekipam druge lige. Taktično so zelo zreli, organizirano in disciplinirano se branijo ter igrajo agresiven nogomet. Imajo kvaliteten kader, ki je zelo dobro sestavljen. Razpolagajo z izkušenimi, mladimi, agresivnimi, a tudi talentiranimi posamezniki, ki znajo odločiti tekmo. Zelo težko jim je zabiti gol, a sem prepričan, da nam bo to vseeno uspelo, saj imamo na voljo zelo kvalitetne igralce.”