Poraz mešane zasedbe proti Tiszakécski

Peter Balažek

Na igrišču NK Hotiza sta odigrali pripravljalno tekmo mešani zasedbi naše članske ekipe in madžarski drugoligaš Tiszakécske. Po polčasu brez zadetkov so gostje v drugem polčasu izkoristili dve individualni napaki in prišli do zadetka. Poročilo je v pripravi!

5. pripravljalna tekma, igrišče NK Hotiza

Nafta 1903 – Duna Aszfalt TSVE 0:2 (0:0)
Strelci: Zádori, Kirchner

Začetna enajsterica: Cigut, Šeruga, Leuštek, Pirtovšek T., Malešević, Zagorec, Szökrönyös, Oštrek, Rebernik, Vinko, Bubnjić

Rezervni igralci: Raduha, Ploj, Fekete, Drk, Bognár,  Živko, Šupljika, Bolla, Tóth

Modro-beli so tokratno srečanje odigrali na igrišču nogometnega kluba Hotiza. Gostje, ki so na pripravah v Radencih so prvi polčas začeli z nekoliko slabšo enajsterico. Pri naši ekipi je skozi celotno srečanje branil Bojan Cigut, Raduha je počival. Od začetka sta odigrala tudi Bubnjić in Tadej Pirtovšek.


Oba zadetka smo prejeli na enak način: po individualni napaki, ko so gostje prodrli po levi strani šestnajstmetrskega prostora in podali v sredino, kjer napadalci težjega dela niso imeli.

Marian Sluka po tekmi s Tiszakécske:

Četrti teden priprav je za nami. Odigrali smo peto pripravljalno tekmo z madžarskim drugoligašem. Moja ekipa je četrti teden priprav, ki je najtežji del, opravila odlično. Videla se je utrujenost ekipe, a smo kljub temu odigrali srečanje kvalitetno. Prvi polčas smo bili boljši od nasprotnika in vnovič so pokazali dober odnos in željo. Prav tako so bili ponovno vidni tisti taktični elementi igre, ki jih na treningu vadimo in jih na igrišču želim videti.

Celotno srečanje je branil vratar Cigut, ki se je večkrat izkazal z dobrimi obrambami.

 

Na tekmi ni igralo večje število osnovnih igralcev, ki so za naš klub zelo pomembni. Govora je o manjših poškodbah in upam da se bodo v kratkem času vrnili v ekipo. Namreč vsi igralci, ki so prišli v ekipo do sedaj so mladi igralci, mi pa potrebujemo tudi izkušnje, ki jih imajo starejši igralci. Igra je bila odlična. Do 70. minute dokler niso bile še zadnje menjave sem videl na igrišču kvalitetno delo. Seveda pa v tej fazi priprav daje vpliv tudi utrujenost, zato pade v zaključnem delu srečanja tudi koncentracija.  Zato pride do situacij, ki so se v zadnjih 20 minutah tudi zgodile, ko je bila na igrišču izredno mlada ekipa. Na igrišču je bila tudi slabša komunikacija predvsem v zadnjih 20. minutah v času, ko smo prejeli 2 zadetka. To bo naloga mlajših igralcev, saj je to izredno pomembna stvar v današnjem nogometu. Na igrišču je bilo proti koncu 6 madžarskih igralcev in če je govora o komunikaciji, je pomembno dejstvo to, da se bodo morali naučiti osnove slovenščine na področju športa, da bo komunikacija na igrišču čim boljša. To bo zagotovo vplivalo na rezultate kot vzdušje ekipe. Dobro vzdušje pa je vsekakor pomembno.  Do prvenstva sta še 2 tedna. Upam, da se v tem času uspejo vrniti poškodovani igralci kot so Novinić, Paku, Bizjak, da bomo še močnejši.”

Do začetka prvenstva sta natanko 2 tedna. V prvem krogu prvenstva bomo igrali doma z ekipo Brežice Terme Čatež, v nedeljo, 28. julija 2019 ob 17.30 v Športnem parku.