Drago M

PONOSNI

Po (ne)prespani noči se nam še vedno vrtijo pred očmi slike včerajšnjega finala pokala Slovenije. Srce parajoče so bile scene na terenu takoj po srečanju. V očeh igralcev je bila velika praznina. Povešeni pogledi, tišina in nešteto neodgovorjenih vprašanj: zakaj, kako, če bi… in najpozneje v tem trenutku je bilo vsem jasno, koliko je ta nastop fantom pomenil. Finala niso vzeli kot nagrade, časti. Finale so prišli zmagat in v to so trdno verjeli. Brezpredmetno je sedaj razglabljati o tem, kaj bi bilo, če bi bilo. Če bi kaznovani igralci lahko nastopili, če bi imeli kontinuiteto prvenstvenih tekem, če bi izkoristili vsaj eno od lepih priložnosti za gol, če bi se sodnik v določenem trenutku odločil drugače… nikoli ne bomo vedeli. Z gotovostjo pa vemo – naši fantje so dali zadnji atom moči, pustili so srce na igrišču, bili so kot bratje in ni mogoče najti momenta, ki bi jim ga lahko zamerili mi, ali bi si ga lahko zamerili sami. Pričarali so nam zanimivo, borbeno, srčno tekmo, v kateri smo uživali. Pokazali so, da se lahko kosajo z najmočnejšimi ekipami v prvi ligi. Dokazali so, da ne glede na to od kod prihajajo, je grb najstarejšega nogometnega kluba v Sloveniji za njih svetinja. Pokazali in v pogovorih z novinarji še posebej poudarili so, koliko hvaležnosti čutijo do tega kluba, ki jim je dal priložnost, da so spisali zgodovino.
Majhen drugoligaški klub iz občine z 12 tisoč prebivalci je bil zadnje tedne prisoten v vseh medijih, tekmo je spremljalo pol Evrope in ime Nafta, enako kot ime Lendava, je veliko pridobilo na veljavi, prepoznavnosti, spoštovanju.
Hvala vsem, ki ste nam držali pesti, nam izrekali spodbudne besede in delite z nami to zgodbo o uspehu.
Včeraj smo bili žalostni, danes smo PONOSNI!
MI SMO NAFTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Drago M

VROČICA SE STOPNJUJE

Naši fantje se vneto pripravljajo na sredino tekmo leta. Razen treh kaznovanih (Vinko, Novinić in Bizjak), so vsi ostali igralci zdravi in maksimalno motivirani za dokazovanje. Vsi se zavedamo, da je Mura velik favorit. Kaj lahko se priključi borbi za prvaka v 1.SNL. Prav tako pa vsi vemo, da je pokalno tekmovanje izmišljeno za presenečenja. Prepričani smo lahko, da je trener Dončić s svojo ekipo natančno proučil vse prednosti in slabosti nasprotnika, prav tako pa zagotovo skriva kakšnega asa v rokavu, kar se tiče svojih taktičnih zamisli. Motiva pa nam ne manjka.
Dodatne energije so fantom dali naši zvesti navijači. Na treningu so jih obiskale Gorgone, ki so tudi tokrat pokazali, da dihajo kot eno z ekipo, priredili bakljado, ki jo lahko spremljamo samo pri največjih klubih in z navijaškimi pesmimi poskrbeli, da se je igralcem ježila koža in jim dodatno napolnili akumulatorje.
V torek 23.6. popoldne bo v Expano-u v Murski Soboti skupna novinarska konferenca obeh klubov in zanjo med predstavniki medijev velja ogromno zanimanje.
Muraši bodo na srečanje odpotovali dan prej in zadnjo noč preživeli v karanteni. Naša ekipa pa bo v torek opravila še zadnji trening in se na tekmo odpravila na dan srečanja, tako kot je bilo to tudi v polfinalu. Če je enak že protokol, naj bo še rezultat.

Pa srečno fantje!

Drago M

Fotografije s polfinalne tekme za Pokal Slovenije

« 8 of 8 »

Drago M

Polfinalna tekma za Pokal Slovenije

Po včerajšnjem polfinalnem srečanju v polfinalu pokala Slovenije se vsi, ki smo to srečanje spremljali, še vedno sprašujemo, kako veliko mora biti no naftaško srce, ki se ne preda niti takrat, ko je nasprotnik v veliki številčni premoči, ko je treba prenašati še vse krivice in obenem igrati brez bučne podpore najzvestejših navijačev. Naši fantje so včeraj več kot 120 minut garali, se metali na glavo, ko bi vsi drugi obupali. Mora leži razlog v tem, da so rekli NE tistim, ki so se trudili odločiti to srečanje v našo škodo in bi morali biti nevtralni. Morda so rekli glasen NE tistim, ki so jim očitali neambicioznost, ali jih že vnaprej odpisali. Predvsem pa so sami sebi in vsem nejevernim Tomažem potrdili, da v njihovem besedišču ne obstajajo besede predaja, izgubljena žoga, ne gre ali ne morem več.

 

Zelo nehvaležno bi bilo izpostavljati posameznike pri tem zgodovinskem podvigu. Nemogoče je povsem pošteno oceniti ali je bil ključna figura tekme Florijan Raduha, ki je obranil vse, kar se je dalo in še veliko več, osrednja obrambna igralca, ki sta popolnoma obvladovala kazenski prostor in bila suverena tako v zračnih, kot zemeljskih duelih, naši napadalci, ki so skoraj celotno tekmo odlično opravljali tudi obrambne naloge in si ob tem priigrali odlične priložnosti, oba bočna igralca, ki ste tudi še v 120. minuti hitela v protinapade in s svojimi prodori poskrbela za paniko v nasprotnikovi obrambi. Ali so bili to igralci zvezne vrste, ki so zaprli vse prihode k našemu golu, obenem pa organizirali in kontrolirali celoten potek igre. Fantje so postavljali rekorde v pretečenih kilometrih. Vsi rezervni igralci, igralci, ki niso bili v kadru in so vso svojo energijo in strast poslali prijateljem na zelenico so dihali kot eno. Ne moremo tudi dovolj visoko izpostaviti neprecenljive vloge trenerja Dejana Dončića in njegovih pomočnikov, Aleksandra Šelige, trenerja vratarjev in Anžeta Stegneta, ki skrbi za fizično pripravo in zdravo prehrano igralcev, ter ključnih ljudi v zakulisju, fizioterapevtov, maserjev, ekonomov, organizatorjev, ki vsak dan poskrbijo, da se igralci lahko osredotočijo le na nogomet.

 

Danes se veselimo, jutri je nov dan in nova priložnost za analize, načrte in sanje.
  

« 1 of 2 »

Drago M

SELEKCIJA U15 V 1. LIGI!

Na podlagi včeraj sprejetega sklepa s strani NZS se ligi U15 zahod in vzhod za tekmovalno leto 2020/2021 izjemoma povečata na 16 ekip. To pomeni, da bo ekipa U15 Nogometne Akademije NK Nafta 1903, kot prvak MNZ Lendava, v naslednji sezoni nastopala v 1. Ligi U15 vzhod.

Čestitamo trenerju Borutu Petkoviču in njegovi ekipi za osvojeno prvo mesto ter srečno v 1. ligi!

 

Bravo Plavi, bravo Nafta!

Drago M

Prijateljska tekma NK Nafta 1903 vs NK Klima Tratnjek Beltinci.

Druga prijateljska tekma Nafte

Ta petek je bila odigrana druga prijateljska tekma Naftašev. Na stadionu v športnem parku v Lendavi so se naši fantje pomerili z ekipo NK Klima Tratnjek Beltinci. Po všečni predstavi obeh ekip je zasluženo slavila domača ekipa s 3:1. zadetek za plave so dosegli Jaka Bizjak, Roland Paku in Ubochioma Meshack. Za goste je bil natančen Alan Hočevar. Obe ekipi sta si pripravili še nekaj lepih priložnosti, na koncu pa je zmaga popolnoma zasluženo ostala doma.

priložnost so v domači ekipi dobili vsi zdravi igralci in le ta je bil zadovoljen z njihovim učinkom. Manjkala pa sta dva stebra domače ekipe, to sta Vedran Vinko in Žiga Živko, ki sta zbolela.

Naftaši bodo naslednjo prijateljsko tekmo odigrali proti NK Olimpija Ljubljana, v sredo, 3.6.2020 v Ljubljani.

Drago M

POLFINALNA TEKMA POKALA SLOVENIJE

Razpored delegiranih tekem 5. krog, 10.06.2020

Polfinalni pari:

Aluminij (Kidričevo) : Mura (Murska Sobota)
Tekma bo v torek v torek  09.06.20 ob 17:30

 

Kalcer Radomlje : Nafta 1903 (Lendava-Lendva)
Tekma bo v sredo 10.06.20 ob 17:30

Tekme bodo odigrane na Nacionalnem nogometnem centru Brdo- igrišče 1

Prenos tekem si lahko ogledate na kanalu SPORTKLUB

Drago M

Pripravljalna tekma ekipe U-13

Včeraj je ekipa U13 odigrala prijateljsko srečanje z vrstniki iz Beltincev. Zmage so se veselili igralci NK Nafte 1903, ki so premagali goste iz Beltincev z rezultatom 9-2. Čestitke igralcem za prikazano.

Trener domačih Borut Gerenčer:

“Kljub odsotnosti nekaterih igralcev smo na trenutke prikazali všečno igro oz. smo se držali rdeče niti naše akademije. Rezultatu ne dajem velik pomen, pomembno je, da se igralci držijo dogovorjenega in da uživajo v igri”.

Bukovec János

Drago M

U19 PRIPRAVLJALNO SREČANJE NK NAFTA 1903 – NK MIKLAVŽ

U19 PRIPRAVLJALNO SREČANJE NK NAFTA 1903 - NK MIKLAVŽ

Ekipa U19 je v soboto, 22.02.2020, odigrala svojo tretjo prijateljsko tekmo pred nadaljevanjem spomladanskega dela prvenstva. Nasprotnik je bila vodeča ekipa MNZ Maribor in sicer NK Miklavž. Srečanje na umetni travi pri Doš 1 se je končalo z rezultatom 4:4.

Modro-beli smo slabo začeli srečanje, saj smo že v 2. minuti prejeli zadetek. Vendar smo se hitro pobrali in po zadetkih v 12., 24. in 25. minuti prešli v vodstvo s 3:1. Vendar smo do polčasa po lastnih napakah prejeli tri zadetke in tako se je prvi del končal z vodstvom gostov 3:4. V drugem delu smo po nekaterih menjavah prišli do izenačenja in tako se je obračun končal z rezultatom 4:4. Strelci za »plave« so bili Pavšič 2x, Šupljika in Horvath.

Postava U19 NK Nafta 1903: Cigut Bojan (V); Plej Jan, Murković Dino, Biró Dominik, Mihaljuš Matej, Šupljika Mateo, Lesar Martin Michael, Pavšič Sašo, Šimunković Bruno, Koščak Lovro, Vurušić Leo.  V nadaljevanju so igrali še: Novak Miha (V), Matko Mišo, Horvath David Jožef, Golubić Marin, Šoš Aleks, Imre Nino, Berden David, Srša Leonardo.

Naslednja pripravljalna tekma čaka ekipo U19 v četrtek, 27.02.2020, ko se bomo na domači umetni travi srečali s člansko ekipo Hotize. Tekma se bo pričela ob 17:00.

 

Pripravil: Silvester Bažika, trener U19

Drago M

Okrepitve v NK Nafta 1903

Okrepili smo se z dvema igralcema!
Za spomladansko sezono sta se NK Nafti 1903 pridružila dva igralca. Oba igralca sta prišla v naš klub iz ZTE FC in bosta igrala za nas kot posojena igralca do 30. junija 2020.
- Ubochioma Meshack je 18-letni nigerijski napadalec, na novo registrirani igralec ekipe ZTE FC iz Zalaegerszega, je velik talent.
- 21 letni Bence Gergényi, je madžarski reprezentant U21, je bil v sezoni 2018/19 je bil standardni član prve ekipe ZTE FC-ja, ki si je izborila napredovanje v 1. madžarsko ligo in je v jesenski sezoni 2019/20 odigral 6 prvoligaških prvenstvenih tekem."

János Bukovec