Tim Ch. Farkaš

URADNO: NOVI OKREPITVI V VRSTAH MODRO-BELIH

Vodstvo Nafte 1903 je z dvema nadarjenima igralcema nadgradila prvo ekipo. V vrste modro-belih se namreč selita Gábor Végh in Dominik Molnár.

 

Gábor Végh je 21-letni ofenzivni vezni igralec, ki v Lendavo prihaja na pol letno izposojo iz madžarskega Budaörsa. S klubom je namreč sklenil sodelovanje do 30.06.2020. Végh je v svoji karieri igral za Taksony SE, Honvéd FC, FC Budapest, Felcsút SE, ZTE FC, Santarcangelo Calcio S.r.l. in BSC 1924 FUTBALL.

 

Végh Gábor v dresu kluba.

 

Dominik Molnár je 19-letni centralni/defenzivni vezist, ki je član madžarske nogometne reprezentance do 19 let. Tudi Molnár je z vodstvom sklenil pogodbo do 30.06.2020. Mladi talent namreč prihaja na pol letno izposojo iz madžarskega Ajka FC-ja. Svojo nogometno pot je začel pri Videoton LKA-ju in zaigral še za Főnix-Gold FC, MTK Budapest, Fehérvár FC, Paksi FC in FC Ajka.

 

Dominik Molnár v dresu kluba.

 

Dobrodošla v klubu in veliko uspeha v modro-belem dresu!
Tim Ch. Farkaš

PRODAJA NOGOMETNIH OBUTEV PO UGODNI CENI

V prostorih nogometnega kluba NAFTA LENDAVA se bo danes odvijala prodaja kopačk med 15:00 do 19:30 uro. NOGOMETNA ZVEZA SLOVENIJE skupaj z uradnim opremljevalcem slovenske nogometne reprezentance – NIKE, ponuja ugodnejše pogoje pri nakupu športne opreme Nike. Na dan obiska bodo ponudili nogometne čevlje Nike s POPUSTOM OD 25% DO 40% na maloprodajne cene. Ponudili bodo odrasle in otroške nogometne čevlje modelov: Mercurial, Hypervenom, Magista in Tiempo. Prodajni asortiman nogometnih čevljev si lahko predhodno ogledate tudi na internetni povezavi trgovina.nzs.si .

Tim Ch. Farkaš

FOTO: PREKO MURAŠEV DO ODLIČNEGA TRETJEGA MESTA

Minulo nedeljo je ekipa selekcije U13, pod vodstvom Boruta Gerenčera, nastopila na turnirju v Murski Soboti, katerega je organizirala NK Čarda.

Z drugem mestom v skupini so se mladi Naftaši uvrstili v četrfinale, kjer so premagali vrstnike iz Murske Sobote – NŠ Muro črne (1:0). Žal so nato v polfinalu morali priznati premoč ekipi iz Puconcev (1:2). V boju za 3. mesto so se Lendavčani ponovno srečali z Muraši, a tokrat z NŠ Muro beli, katere pa so prav tako uspešno premagali (1:0).

Za Nafto so nastopili: Herženjak, Pamič, Horvat, Becze, Hertl, Somi in Vida.

Prvo mesto je pripadlo NK Puconcem, drugo mesto pa je osvojil Duplek.

 

Tim Ch. Farkaš

VIDEO: PORAZ PROTI CELJANOM NA PRVI PRIPRAVLJALNI TEKMI


Celje 3:0 (1:0) Nafta 1903


1. Pripravljalna tekma | 13:00 | Sobota | 18.01.2020 | Stadion Olimp | Celje

Modro-beli so včeraj ob 13:00 odigrali prvo prijateljsko tekmo po začetku priprav 8. januarja. Na igrišču z umetno travo v Celju so se pomerili s tamkajšnjimi prvoligaši, ki pa so bili boljši za tri zadetke. V spodnjih posnetkih si lahko ogledate oba polčasa sobotne tekme.

Naslednja pripravljalna tekma je na sporedu v 25.01., ko bodo Lendavčani odpotovali na Madžarsko, točneje k tretjeligašu Hévizu.

 

Začetna enajsterica proti Celju.

 

 

 

Tim Ch. Farkaš

S PRIPRAVAMI ZAČELI TUDI KADETI IN MLADINCI

Včeraj popoldan so s pripravami začeli tudi kadeti in mladinci, na katere prva tekma čaka 14. marca, ko bodo moči merili z mariborskim Taborom.

 

Vladimir Šooš (trener U17) …

o zadanih ciljih do konca sezone: “Kljub temu, da se trenutno nahajamo na 8. mestu, želimo sezono zaključiti na sredini prvenstvene lestvice, kar pa je realen cilj, saj imamo pred sabo še 11 srečanj.”

o okrepitvah: “Ekipo so zapustili trije igralci, a bomo za njih našli vsekakor dobre zamenjave. Z nami že trenirajo trije mladi dečki, če pa bo potrebno bomo še kakšnega pripeljali.”

o pripravah: “Prve treninge bomo od delali v bolj sproščenem ritmu, saj so namenjeni predvsem za uvajanje novih igralcev. Od ponedeljka naprej pa začnemo z rednim delom. Na razpolago imamo skoraj dva meseca časa, kar je vsekakor dovolj za kvalitetno pripravo igralcev.”

Tim Ch. Farkaš

VIDEO: NOVINARSKA KONFERENCA

Danes ob 15:30 je vodstvo Nafte 1903 v klubskih prostorih organizirala novinarsko konferenco. Govora je bilo predvsem o pripravah, prihajajočih prijateljskih tekmah, ciljih za tekočo sezono ter prihodih in odhodih. Vse podrobnosti najdete v priloženem posnetku.

 

Odhodi:
 • Stjepan Oštrek (posoja – ZTE)
 • Samo Žalik
 • Zoltán Tóth
 • Dániel Szökrönyös
 • Dávid Bognár

 

PRIHODI:

Dominik Molnár – osrednji/defenzivni vezist (Paksi FC II/Madžarska U19)

MLADINSKI IGRALCI, KI SO SE PRIKLJUČILI ČLANSKI EKIPI:
 • Bojan Cigut
 • Mateo Šupljika
 • Sašo Pavšič
 • Dániel Fekete

 

PRIJATELJSKE TEKME:
 • 18.01. ob 13:00 – Celje (1. SNL)
 • 25.01. – Héviz (3. madžarska liga)
 • 29.01. – 
 • 01.02. – Varteks (3. hrvaška liga)
 • 08.02. – Szentlőrinc (3. madžarska liga)
 • 12.02. – Komarno (2. slovaška liga)
 • 15.02. – Puskás Akadémia II (3. madžarska liga)
 • 19.02. – Simer Šampion (3. SNL)
 • 22.02. – Podvinci (3. SNL)
 • 26.02. – Turnišče (Pokal MNZ Lendava)
 • 29.02. – Nagykanizsa (3. madžarska liga)

 

Od 03.02. do 08.02. bo članska ekipa na pripravah v Zalaegerszegu.

 

 

Tim Ch. Farkaš

PRVI TRENING V NOVEM LETU – ZAČETEK ZIMSKIH PRIPRAV

Modro-beli so danes popoldan opravili prvi trening pod vodstvom novega trenerja Dejana Dončića, kjer je bilo prisotnih 21 igralcev.

 

 

Dejan Dončić …

o zadanih ciljih z ekipo: “Predvsem želim, da bomo igrali atraktiven, ofenziven nogomet in da bomo na koncu sezone pri vrhu, kar si ta klub tudi zasluži. Moramo prikazati igro, s katero bodo navijači zadovoljni in bodo z veseljem prihajali na tekme.”

o načrtih za priprave: “Priprave smo namerno začeli tako zgodaj, saj se želim spoznati s fanti in preveriti njihovo kapaciteto in kvaliteto. Februarja se bomo odpravili v Zalaegerszeg, kjer bomo trenirali od 3. do 8..”

o odhodih in prihodih: “Pri odhodih, razen Oštreka, ki najverjetneje odhaja v Zalaegerszeg, ni novosti.”

o Lendavi in Nafti: “Vsekakor imam pozitivni vtis o Lendavi in klubu, saj se drugače ne bi odločil za to potezo. Zelo mi je všeč tukaj, kajti to je nogometno mesto, ljudje tu praktično živijo za nogomet. Potrudil se bom, da bodo navijači z veseljem prihajali na tekme in zadovoljni odhajali iz nje.”

 

Tim Ch. Farkaš

URADNO: MODRO-BELE PREVZEMA DEJAN DONČIČ

Naslednik Mariana Sluke je postal Dejan Dončič, ki je nazadnje vodil kranjski Triglav. Vodstvo Nafte 1903 in g. Dončić sta sklenila pogodbo vse do junija 2022.

47-letni strateg je pred Triglavom služboval v Domžalah, kot trener mlajših selekcij ter pomočnik trenerja članske ekipe. Na klop “orlov” se je vsedel pred lansko sezono in s svojim moštvom uspešno izboril obstanek med prvoligaško konkurenco. Tudi v aktualni sezoni je deloval kot glavni trener bordo-rdečih, a je po seriji slabših rezultatov, septembra moral zapustiti klop Triglava.

 

G. Kocsárdi (levo) in g. Dončič (desno) po uspešno podpisani pogodbi.

 

Dejan Dončić je znan kot strokoven in predan trener, ki daje velik poudarek na razvoju mladih igralcev in sistematskemu ter profesionalnemu delu na vseh ravneh kluba.

Dončič o novem delovnem mestu: “Štejem si v veliko čast, da sem danes postal član najstarejšega kluba v Sloveniji. Ko me je vodstvo kluba povabilo k sodelovanju in mi predstavilo ustroj kluba ter pogoje dela, moja odločitev ni bila težka. Prihajam v urejeno in pozitivno sredino in sem prepričan, da bomo v prihodnjih letih skupaj dosegali cilje, ki si jih naši navijači želijo in zaslužijo.”

Dobrodošel v klubu g. Dončič!

Tim Ch. Farkaš

POKAL SLOVENIJE: MODRO-BELI V BOJ ZA FINALE PROTI RADOMLJAM

Danes popoldan je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal žreb polfinalnih parov Pokala Slovenije. 

Žreb je določil, da se bodo Lendavčani, v boj za finalno vstopnico, podali proti Radomljam. Prva tekma bo odigrana 18. marca v Radomljah, povratna tekma pa bo 8. aprila v lendavskem Športnem parku.

 

Tim Ch. Farkaš

ČLANSKA EKIPA: STATISTIKA JESENSKEGA DELA PRVENSTVA

Naftaši bodo prezimili na 5. mestu prvenstvene razpredelnice. | Vir: nzs.si

 

Modro-beli se lahko pohvalijo z 2. mestom, ko se gre za dosežene zadetke (44 zadetki), 1. mesto namreč zasedajo Radomljani (47 zadetki). Kljub 44 doseženim zadetkom pa so prejeli kar 24 golov, kar je med prvimi petimi ekipami največ. Najboljši strelec Lendavčanov je Jaka Bizjak, ki je v polno zadel kar 13-krat in zaseda 2. mesto na lestvici strelcev 2. SNL. S 6 zadetki mu na 6. mestu sledita Mihael Rebernik in Vedran Vinko.

 

Najboljši strelec Lendavčanov – Jaka Bizjak – se nahaja na odličnem 2. mestu na lestvici strelcev 2. SNL. | Vir: nzs.si

 

Zasedba Mariana Sluke je v aktualni sezoni dosegla 10 zmag, 4 remije in 5 porazov. Velja pa za eno od najuspešnejših domačih ekip, saj je v Športnem parku remizirala le 2-krat, proti Brdam in Beltincim, ter klonila le proti Kopru. Najvišjo zmago je vknjižila na gostovanju pri Dobu, ko je bil končen rezultat 1:7, kar pa je tudi najvišja zmaga med vsemi ekipami v jesenskem delu (15 tekem).

Največ nastopov so za lendavsko ekipo zbrali Florijan Raduha, Stjepan Oštrek in Mihael Rebernik (19 nastopov). Največ minut na igrišču med modro-belimi pa je zbral prvi vratar – Florijan Raduha. Na vratih je namreč stal kar 1710 minut, kar je maksimalen izkupiček. Naj menjava pri “plavih” je Dániel Szökrönyös, saj je s klopi v igro vstopil 10-krat.

Lendavčani se nahajajo na 2. mestu glede obiska tekem (8030 gledalcev), boljši je le Koper (8550 gledalcev). Prav tako so na 2. mestu, ko se gre za obisk na domačih (4450 gledalcev) in gostujočih tekmah (3580 gledalcev). Lahko se pohvalijo z najbolj obiskano tekmo dosedanje sezone, prekmurski derbi v Beltincih si je namreč v živo ogledalo kar 1500 gledalcev.

 

Fair play lestvica 2. SNL. | Vir: nzs.si

 

Zahvaljujemo se vsem navijačem, ki so nas spremljali tako v dobrem kot v slabem. Posebej pa gre zahvala našim najbolj zvestim navijačem – Gorgonam, ki pa so kljub težavam vedno stali ob ekipi ter pričarali odlično vzdušje.

 

Gorgone na včerajšnjem derbiju proti Kopru. | Vir: m24.si/Foto: M24 Photo Agency