Tim Ch. Farkaš

FOTO: BREZ ZMAGOVALCA NA PREKMURSKEM DERBIJU


Nafta 1903 2:2 (1:0) Beltinci

33′ Bizjak, 54′ Vinko


2. SNL | 17. KROG | 16:00 | SOBOTA | 09.11.2019 | ŠPORTNI PARK LENDAVA | LENDAVA

Modro-beli so v soboto popoldan na “Prekmurskem derbiju” gostili ekipo Beltincev. Približno 700 gledalcev je lahko spremljalo zelo zanimivo in razburljivo srečanje. Po zasluženem vodstvo z 2:0 sta zaradi bolezni morala dva pomembna člana lendavske zasedbe zapustiti zelenico, Žiga Živko in Vedran Vinko. Po vodstvu in zamenjavi je igra Lendavčanov padla. Domači so storili vedno več napak, kar pa so “žuti” zelo dobro izkoristili in v končnici zabili dva zadetka.

 

Začetna enajsterica proti Beltincem.

 

Komentar tekme

Žiga Živko:

“Po vodstvu z 2:0 smo tekmo vzeli preveč lahkomiselno, saj smo mislili, da bomo zmagali. Tekma se igra vendar le 95 minut in če nisi pravi vse do konca, potem boš kaznovan, tako kot smo mi bili danes.”

“V nogometu borba ni dovolj za zmago. Potrebuješ pravilen pristop in koncentracijo kar pa nam zadnje čase manjka.”

“Poizkusili bomo čim prej pozabit na to tekmo in stopit naprej. Želimo zmagati preostali dve tekmi in uspešno zaključiti ta del sezone.”

Marian Sluka:

“Po 70 minutni odlični igri sem bil primoran opraviti dve zamenjavi. V polčasu sta se Žiga in Vedran pritoževala, da se slabo počutita, zato nisem imel druge izbire kot opraviti menjavi. Oba sta v dosedanjem delu sezone in tudi na današnji tekmi opravila odlično delo in mi je zelo žal, da sem ju moral zamenjati, a zdravje je na prvem mestu.”

“Nato sem v igro poslal dva igralca, ki sta na minulih tekmah opravila kvalitetno delo. Žal pa sta danes oba pogorela. Seveda prevzamem krivdo nase, saj sem bil jaz tisti, kateri sem opravil menjavi, kljub temu pa sem zelo razočaran nad igralcema, saj sem bil prepričan, da bosta oba prikazala dobro igro ter nadgradila našo že obstoječo dominacijo na igrišču.”

“Zelo dobro se zavedam kaj se je zgodilo z ekipo. Po več kot mesecu dni smo ponovno storili velike napake v obrambi in padli v koncentraciji. Do 70. minute smo igrali zelo kvalitetno, nismo dovolili nasprotniku, da pride do priložnosti ter zasluženo vodili z 2:0, a smo nato storili površne napake in padli v koncentraciji.”

“Na prvi tekmi v Beltincih smo prikazali zelo slabo igro, to je danes bilo drugače. Igrali smo zelo dober napadalen nogomet in če bi izkoristili dane priložnosti ter izločili obrambne napake bi z lahkoto zmagali. Ekipa razpolaga z kvalitetno igro in zelo kvalitetnimi igralci, a če se želimo boriti za najvišja mesta, moramo takšne tekme zmagati. Fantje morajo razumeti, da napake in površna koncentracija več nimajo mesta v naši igri. Preveč truda smo vložili v to in preveč točk smo že na tak način izgubili.”

“Moramo stopiti dalje in se učiti iz te tekme. Pomembno je, da se bomo še naprej koncentrirali na svojo igro ter odpravili napake oz. površno koncentracijo. Prvenstvo moramo nadaljevati z istim pristopom in koncentracijo, kot smo pokazali v prvih 70. minutah današnje tekme. Prihodnost je v naših rokah.”

 

Naslednja prvenstvena tekma je na sporedu v soboto, ko bodo modro-beli gostovali pri zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva, Dravogradu.

 

FOTOGALERIJA DERBIJA (FOTO: BOŠTJAN ROUS)

Tim Ch. Farkaš

VINKO VEDRAN: “PRIPRAVLJENI SMO NA DERBI”

Jutri popoldan je na sporedu srečanje 17. kroga 2. SNL, na katerem bodo modro-beli gostili ekipo iz Beltincev. Prekmurski derbi boste lahko spremljali tudi na programu Sportklub 2 z začetkom ob 16:00.

Lendavčani so danes dopoldan opravili zadnji trening pred dvobojem z Beltinčani. O jutrišnji tekmi pa smo se tokrat pogovarjali z Marianom Sluko in Vedranom Vinkom.

 

 

STATISTIKA (NAFTA 1903 VS. BELTINCI)

 • modro-beli so na 3 medsebojnih srečanjih 2-krat zmagali in 1-krat izgubili
 • zadnja tekma v Lendavi se je končala z zmago Naftašev (4:0)
 • z 8:3 je razmerje zadetkov na strani Lendavčanov
 • Beltinci se s 5 zmagami, 2 remiji, 9 porazi in gol razliko 15:28 (-13) nahajajo na 12. mestu prvenstvene razpredelnice
 • žuti v gosteh še niso vknjižili nobene zmage
 • najboljša strelca Beltinčanov sta Jan Kristl (3) in Patrik Raduha (3)

 

MANJKAJOČI IGRALCI

 • Rok Pirtovšek (kartoni)
 • Zoltán Tóth (poškodba)
 • Marko Galoši (poškodba)

 

Modro-beli na današnjem treningu.

 

IZJAVI PRED TEKMO

Vedran Vinko:

“Prva tekma v Beltincih je bil spodrsljaj o katerem ljudje še vedno govorijo. Jutri imamo priložnost, da se oddolžimo za to in da tri točke ostanejo doma. Zavedamo se svoje moči na domačih tekmah in z veseljem pričakujemo derbi.”

“V tem tednu smo dali poudarek na regeneracijo in pripravo na Beltince, ki so agresivna in kompaktna ekipa, kar so pokazali predvsem na tekmah z dobrimi nasprotniki, kot recimo v minulem krogu proti Gorici. Kot vedno pa gledamo predvsem na sebe, saj če smo mi pravi, potem se tudi tekme končujejo po naših načrtih.”

Marian Sluka:

“Čaka nas trda tekma, saj se Beltinčani nahajajo v dobri formi. Pomembno je, da bo jutri vsak dal svoj maksimum. Seveda se moramo koncentrirati v prvi vrsti tudi na svojo igro, če nam to uspe bomo tudi jutri uspešni.”

“Beltinčani se v prvi vrsti koncentrirajo na obrambo in hitre protinapade. Krojijo zelo agresivno igro, kar pa nam lahko povzroči nekaj težav, a sem prepričan, da fantje tega ne bodo dovolili.”

“Mislim, da smo vse storili, da bi jutri lahko spočiti šli v tekmo. Zaradi slabega vremena smo med tednom izpustili en trening, a to ne bi smel biti problem. Nihče ne more pričakovati, da bodo igralci jutri popolnoma spočito stopili na igrišče, saj so v slabih štirih mesecih odigrali kar 21 tekem. Kljub temu pa sem prepričan, da ne bo problema, saj so vsi profesionalci in vedo, kak se odzvati na takšno situacijo.”

Tim Ch. Farkaš

REDNA LETNA SKUPŠČINA ND LENDAVA 1903

V razstavnem prostoru centra Bánffy v Lendavi, se je včeraj popoldan odvila redna letna skupščina nogometnega društva Lendava 1903. Prisotni so petnajst točk dnevnega reda izčrpali v slabi uri, skupščina pa je bila tesno sklepčna, saj je bilo prisotnih osem od dvanajstih članov z glasovalno pravico, kar je spodnja meja sklepčnosti.

Po tem, ko so vsi organi skupščine društva zasedli svoja mesta, se je skupščina tudi uradno lahko pričela. Dnevni red, ki je skupno obsegal šestnajst točk, so prisotni izčrpali v slabi uri, izglasovanih pa je bilo tudi nekaj sprememb pri organih društva. Že sicer pa je bila skupščina društva tesno sklepčna, saj je od dvanajstih bilo prisotnih osem članov z glasovalno pravico, kar je dve tretjini članov z glasovalno pravico. Glede na statut, je to spodnja meja sklepčnosti. Skupščine se je udeležilo okrog 25 ljudi.

Članska ekipa

“Društvo je v letu 2018 začrtane cilje doseglo delno. Cilj članske ekipe, to je uvrstitev v 1. SNL, ni bil dosežen. Članska ekipa ND Lendava 1903 je tekmovalno sezono 2017/18 v 2. SNL zaključila na 3. mestu, s čimer ni neposredno napredovala v 1. SNL, niti si kot drugouvrščena ekipa ni zagotovila dodatnih kvalifikacij za napredovanje v 1. SNL. Jesenski del v 2. SNL v sezoni 2018/19 je zaključila na šestem mestu, na koncu tekmovalne sezone 2018/19 pa zasedla končno peto mesto na prvenstveni lestvici, kar je pod pričakovanji,” je uvodoma dejal namestnik direktorja, Franc Pozsgai.

Mladina

Starostne kategorije od U7 do U15, ter druga ekipa U19 so tekmovale v okviru tekmovanj MNZ Lendava, medtem, ko sta ekipi U17 in U19 nastopali v 2. SNL – vzhod. Ekipi U17 in U19 sta po končanem jesenskem delu sezone zasedali skupno četrto mesto na prvenstveni tabeli (vodi se skupna tabela), kar je bilo zadovoljivo. Na koncu tekmovalne sezone 2018/19 sta ekipi U17 in U19 skupno zasedli peto mesto na prvenstveni tabeli, od skupno desetih ekip (ekipa U17 osmo mesto, ekipa U19 peto mesto). Druga ekipa U19 je zaključila prvenstvo na drugem mestu (od skupno šestih ekip) mladinske lige MNZ Lendava v sezoni 18/19. Ekipa U15 je zaključila prvenstvo na drugem mestu (od skupaj štirih ekip) lige starejših dečkov MNZ Lendava v sezoni 18/19. Prva ekipa U13 je zaključila prvenstvo na drugem mestu (od skupaj šestih ekip) lige starejših dečkov MNZ Lendava v sezoni 18/19, medtem, ko je druga ekipa U13 prvenstvo zaključila na zadnjem mestu. Za ekipi U11 in U9 v okviru tekmovanja MNZ Lendava prvenstvena lestvica ne vodi.

Nogometna akademija živi

“V društvu so vzpostavljeni temelji za delovanje in razvijanje nogometne akademije. V članski ekipi so lansko leto delovali trije trenerji, medtem, ko v mladinskem pogonu deluje skupno osem trenerjev, koordinator mladinskega programa in tehnični vodja mladinskega programa. Društvo se je v letu 2018 še zmeraj srečevalo s pomanjkanjem primerne infrastrukture (igrišča za trening) za kakovostnejšo izvedbo aktivnosti vseh starostnih kategorij društva. Društvo za svojo dejavnost uporablja športni park Lendava na osnovi najemne pogodbe z Občino Lendava. Za čistočo objekta in manjša vzdrževalna dela, ima društvo zaposleni dve osebi,” je še dejal Pozsgai.

 

Franc Pozsgai na včerajšnji skupščini.

 

Prišlo je tudi do nekaterih sprememb

V letu 2018 je, v primerjavi z letom poprej, prišlo do nekaterih sprememb. Povečalo se je število aktivnih članov društva, na novo je bilo registriranih nekaj igralcev, predvsem veliko igralcev iz sosednje Hrvaške v starostni kategoriji U17 in U19 ter nekaj igralcev tudi iz Madžarske. Struktura trenerjev se je nekoliko spremenila. Načrtovani obsegi vadbe znotraj vseh posameznih starostnih kategorij so bili doseženi oz. večinoma tudi preseženi, doseženi so bili tudi tekmovalni cilji mlajših ekip in vsi trenerji, ki delujejo v društvu, so uspešno opravili predpisano izpopolnjevanje oz. licenčne seminarje, so še povedali.

V društvu je trenutno aktivnih nekaj čez 150 igralcev mlajših selekcij v starostni kategoriji od 7 do 19 let. V letu 2018 je društvo nadaljevalo tudi s potrebnimi aktivnostmi za pridobitev oz. izgradnjo potrebne infrastrukture (igrišča) za zagotavljanje osnovnih in kakovostnih pogojev za izvajanje svojih aktivnosti. Društvo je bilo v letu 2018 finančno stabilno.

Finance

Nogometno društvo Lendava je v letu 2018 ustvarilo 122.930 evrov čistih prihodkov. Prihodki iz naslova dotacij in subvencij so znašali 1.659.809 evrov, drugi poslovni dohodki pa so znašali 124 evrov. Skupno so vsi prihodki v letu 2018 znašali 1.782.862 evrov. Stroški: Nabavna vrednost prodanega blaga, materiala ter ostalega drugega materiala je znašala 242.675 evrov, stroški storitev 1.142.083 evrov, stroški dela so znašali 80.070 evrov, obračunana amortizacija je znašala 24.066 evrov, drugi poslovni odhodki pa so znašali 44.763 evrov. Razlika med prihodki in odhodki je torej znašala 165.885 evrov. Od tega je društvo obračunalo davek od dobička, ki je znašal 19.366 evrov, kar pomeni, da je na koncu ostal čisti presežek prihodkov nad odhodki v višini 146.519 evrov, ki se prenese v društveni sklad. Društvo ima 916.446 dolgoročnih sredstev, ki so osnovna sredstva.

185.443 evrov ima društvo v opremi, ki se uporablja ter 731.000 osnovnih sredstev, ki se pridobivajo in so aktivirana v letošnjem letu. Društvo je imelo do konca leta 2018 do kupcev 20.339 evrov kratkoročnih terjatev ter 4.646 evrov drugih terjatev. 2.416.987 evrov pa je stanje denarnih sredstev na računu. Obveznosti do virov sredstev so: Društveni sklad 298.239 evrov, dolgoročne pasovne časovne razmejitve (denar iz Madžarske) 2.760.935 evrov. Kratkoročne obveznosti do dobaviteljev so 38.805 evrov ter druge poslovne obveznosti 157.299 evrov. Gre pretežno za DDV, ki se plača meseca januarja. Skupaj je torej virov sredstev in sredstev 3.362.569 evrov. Stanje poslovanja v primerjavi z letom poprej se izboljšalo.

Spremembe v statutu

Prišlo je tudi do nekaj sprememb v statutu. Predlagana sprememba se nanaša na spremembo veljavnega statuta, ki je bil sprejet 12. junija 2018. Predlagana je bila uvedba članarine, v višini 10 evrov na leto za pridružene člane društvu. Do sedaj članarine za pridružene člane ni bilo. Članarino bodo tako plačevali vsi člani selekcij do petnajst let, trenerji in vsi ostali delavci mladinskega pogona, tudi imetniki sezonskih vstopnic. Te letne članarine se ne bi plačevalo pri selekcijah U17 in U19. Uvedena je bila tudi vadnina. To je strošek, ki bodo ga plačevali pridruženi člani mesečno, razen pri selekcijah U17 in U19. Višina letne članarine za aktivne člane za leto 2019 in 2020 bo znašala 50 evrov. Višina članarine in vadnine za pridružene člane za leto 2020 znaša 10 evrov na mesec.

Zamenjave

S strani Ferenca Horvátha in Antona Balažka so v nogometnem društvu Lendava 1903 že pred časom prejeli odstopne izjave iz mesta izvršnega odbora. Prav tako je izvršni odbor zapustil Marjan Drvarič. Na njihova mesta so sedli: Janez MagyarEvgen Torhač in Rudolf Vöröš. Vse tri člane je predlagal predsednik Gábor Végh. Na predlog izvršnega odbora so v nadzornem odboru Jožefa Kiralya razrešili funkcije in na njegovo mesto postavili Maria Pala. Sledila je razrešitev člana disciplinske komisije. Roberta Požonca je tako zamenjal Marian Drvarič.

Tim Ch. Farkaš

BREZ ZADETKOV V ČATEŽU


BREŽICE 0:0 (0:0) NAFTA 1903


2. SNL | 16. KROG | 14:00 | SOBOTA | 02.11.2019 | IGRIŠČE TERME ČATEŽ | ČATEŽ OB SAVI

Modro-beli so v včeraj popoldan odigrali tekmo 16. kroga 2. SNL. Lendavčani so namreč gostovali pri ekipi Brežic, ki so na prvi tekmi v Lendavi bili poraženi s 3:1. Srečanje se je začelo s prevlado domače ekipe, katera si je priigrala tudi nekatere lepe priložnosti, a je vselej na mestu bil odličen Raduha. Lendavčanom se je po štirih težkih tekmah zelo opazila utrujenost, a so v nadaljevanju vseeno prikazali všečno igro. V drugem polčasu smo lahko spremljali prevlado Naftašev, katerim pa se sreča tokrat ni naklonila, saj kljub neštetim priložnostim žoga ni želela v mrežo.

 

Včerajšnja začetna enajsterica proti Brežicam.

 

KOMENTAR TEKME

Roland Paku:

“Mislim, da je današnja tekma bila najtežja v zadnjih dveh tednih. V Čatež smo prispeli mentalno in fizično utrujeni, saj smo imeli za sabo ritem težkih tekem. Pred današnjo tekmo smo za regeneracijo imeli na voljo le dva dni. Rezultat je realen, saj ne moremo vsako tekmo zmagat. Na zadnjih 3-4 srečanjih smo vselej vknjižili zmago in zato mislim, da je povsem normalno ko pride tudi takšna tekma. Po resnici povedano nam ta neodločen izid zelo dobro pride, saj se moramo iz takšnih tekem učiti.”

“V prvi vrsti je za »neuspeh« krivo utrujenost, a kljub temu smo igrali zelo dobro. Vsak se je boril in se trudil po svojih najboljših močeh, zato lahko ekipo le pohvalim. Če bomo na vsaki četrti ali peti tekmi vknjižili remi, bomo na koncu zelo uspešno zaključili sezono.”

“Želimo ustvariti ponovno zmagovito serijo. Če bomo na prihodnjih treh tekmah zmagali smo ponovno pri vrhu lestvice.”

 

Naslednja tekma je na sporedu v soboto, ko bodo modro-beli na derbiju kroga gostili Beltince.
Tim Ch. Farkaš

FOTO, VIDEO: NAFTAŠI PREKO RUDARJA DO POLFINALA POKALA SLOVENIJE


RUDAR VELENJE 0:2 (0:1) NAFTA 1903

Strelca: 27′ Rebernik, 90+3′ Paku


Pokal Slovenije | Četrtfinale (2. tekma) | 16:30 | Sreda | 30.10.2019 | Mestni Stadion ob Jezeru | Velenje

Modro-beli so se včeraj odpravili na povratno tekmo četrtfinala Pokala Slovenije v Velenje. Po trdi in težki tekmi so na koncu zasluženo slavili Lendavčani, saj so še drugič premagali Rudar ter se s skupnim izidom 4:1 uvrstili v polfinale slovenskega pokalnega tekmovanja, kjer so nazadnje igrali leta 2006.

 

Včerajšnja začetna enajsterica.

 

Komentarji tekme

Vedran Vinko:

“Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, a smo bili pripravljeni. V srečanje smo šli borbeno in agresivno, a tudi pazljivo. Po doseženem zadetku smo nekoliko lažje dihali in se nato koncentrirali predvsem na obrambo, kar pa se je izkazalo za pravilno pot, saj smo dosegli še en zadetek, prejeli pa nismo nobenega.”

“Porazi in problemi, ki so nas pred kratkim še spremljali, so nas samo še dodatno okrepili. Vedeli smo, da jih bo treba odpraviti in mislim, da nam je to v zadnjih tekmah tudi uspelo. Uspeh je nato prišel sam od sebe, a če se trudiš in si željan napredka te spremlja tudi sreča.”

“Imamo relativno mlado ekipo, ki pa še ni dosegla svoj maksimum. Razpolagamo z mnogimi kvalitetnimi igralci, za katere je le vprašanje časa kdaj bodo nastopili v prvi ligi. Seveda pa smo tudi starejši, izkušenejši igralci željni dokazovanja. Slovenija je danes videla kdo je Nafta in česar smo zmožni. Prepričan sem, da lahko skupaj še veliko dosežemo.”

“Seveda spremljamo tudi druge ekipe v tekmovanju. Videli smo, da so poleg Radomelj, Aluminija in nas napredovali še Muraši, proti katerim vedno radi igramo. Nobeno ekipo ne podcenjujemo, a mislim, da je napredovanje v finale ter tudi zmaga pokala povsem realna. Jaz in moja ekipa želimo igrati proti Muri, če pa bo to v polfinalu ali finalu pa naj odloči višja sila.”

 

Žiga Živko (desno) v akciji na včerajšnji četrtfinalni tekmi (Foto: m24.si).

 

Marian Sluka:

“Fantje so danes zelo dobro upoštevali moja navodila. Ekipno delo in pristop, a tudi koncentracija so bili na zelo visokem nivoju. Zelo malo ekip bi danes lahko odigralo takšno tekmo, kot smo jo mi. Zasluženo smo premagali Rudar. Čestitam fantom, to je njihova zmaga.”

“Že na začetku sezone smo prikazovali dober in kvaliteten nogomet, a smo imeli določene probleme, katere pa smo uspešno odpravili. Prosil sem fante, da se naj ne ozirajo na negativne ljudi in njihove laične komentarje. Pomembno je le, da smo te napake popravili. Glede koncentracije in samozavesti smo stopili velik korak naprej, kar me pa zelo veseli, saj smo vsi v klubu vložili veliko truda v to. Trdo delo prinese s sabo uspeh. Moja ekipa je zelo dober primer za to.”

“V življenju mlade ekipe so zelo pomembni takšni dosežki. Lepo in dobro je, da smo toliko dosegli, a se moramo iz teh predstav učiti. Kakor smo se učili iz porazov in napak se moramo sedaj iz zmag. Moramo se osredotočiti na to, da bomo tudi preko dalj časa nudili takšno kvalitetno igro, saj smo lahko le tako resnično uspešni.”

“Zaenkrat še nisem našel časa za premislek o naslednjem nasprotniku v pokalu, saj se s trenerji ukvarjamo o jutrišnji dobri regeneraciji in o sobotni prvenstveni tekmi. Povsem vseeno je s kom bomo igrali, saj je vsaka ekipa zelo kvalitetna, a če bomo pravi lahko vsakega premagamo.”

 

SLAVJE NAFTAŠEV PO UVRSTITVI V POLFINALE POKALA SLOVENIJE

 

Naslednja tekma je na sporedu že v soboto, ko bodo modro-beli gostovali pri ekipi Brežic.

 

Fotogalerijo srečanja najdete na priloženi povezavi ⇒ https://www.m24.si/p14630156

Tim Ch. Farkaš

JAKA BIZJAK: “V VELENJE GREMO PO ZMAGO – ŽELIMO PRITI DO POLFINALA”

Jutri popoldan je na sporedu povratna tekma četrtfinala Pokala Slovenije proti Rudarju. Modro-beli bodo v Velenje odpotovali s prednostjo enega zadetka (2:1), ki so si jo priigrali na prvi tekmi v Lendavi. Dvoboj za polfinalno vstopnico si boste lahko v živo ogledali tudi na programu Sportklub 1 z začetkom ob 16:30.

Lendavčani so danes ob 15:00 opravili zadnji pripravljalni trening za pokalni obračun z Velenjčani. O jutrišnjem derbiju pa smo se pogovarjali z Marianom Sluko in Jako Bizjakom, prvim strelcem Lendavčanov.

 

 

Čeprav Rudarju v prvenstvu zaenkrat ne gre po načrtih, saj se s 5 točkami in gol razliko 14:40 (-26) nahaja na zadnjem mestu razpredelnice, bodo Velenjčani vsekakor poizkušali popraviti vtis z zadnjih tekem. Po nedeljskem porazu proti Muri se je moral od kluba dokončno posloviti glavni trener Knapov, Nikola Jaroš. Trenersko mesto 41-letnega Hrvata pa je prevzel Andrej Panadić. Kljub temu, da Knapi v tej sezoni v prvi ligi še niso vknjižili nobene zmage pa so v pokalnem tekmovanju toliko bolj uspešni, saj so izločili ljubljanski Bravo in tudi Olimpijo, ki je branilka naslova in je veljala za eno od glavnih kandidatk za osvojitev slovenskega pokala. Za najboljšega strelca Velenjčanov velja Dominik Radić, ki je v prvenstvu dosegel 3 zadetke.

 

MANJKAJOČI IGRALCI:

 • Gergő Bolla (poškodba)
 • Marko Galoši (poškodba)
 • Samo Žalik (poškodba)

 

Izjavi pred povratno tekmo z Rudarjem

Jaka Bizjak:

“V Velenje gremo po zmago, saj želimo priti do polfinala. Seveda je pomemben tudi naš zmagoviti niz, katerega želimo nadaljevati.”

“Vsekakor bo zame ta tekma večjega pomena, saj sem praktično v Velenju doma . Že pred prvo tekmo v Lendavi sem dejal, da bi rad zaigral proti Rudarju, a se to na žalost zaradi poškodbe ni zgodilo. Kljub temu pa so fantje od delali zelo dobro tekmo in to želimo jutri tudi ponoviti.”

“Kljub zamenjavi trenerja in težavam v klubu igralci razpolagajo z zelo dobro kvaliteto in prepričan sem, da bodo vse storili, da nas izločijo iz tekmovanja.”

“Letos imam nekoliko smole s poškodbami, a sem izostanek s trdim delom nadoknadil in sem zdaj zdrav ter pripravljen na boj.”

 

Članska ekipa na zaključnem treningu pred jutrišnjim pokalnim dvobojem z Rudarjem.

 

Marian Sluka:

“Mislim, da je naš cilj več kot jasen, želimo v polfinale. Seveda pa želimo tudi nadaljevati zmagovito serijo ter gledalcem in tudi Sloveniji prikazati takšno kvalitetno igro kot smo jo na zadnjih treh tekmah.”

“Mislim, da je današnje napredovanje Radomelj tudi nekakšna motivacija za mojo ekipo, saj smo minulo soboto premagali prav Radomlje in če so lahko Radomljani prišli tako daleč lahko pridemo tudi mi.”

“Igralci so imeli veliko časa za počitek in regeneracijo, kar je pred takšnim izčrpajujočim dvobojem zelo pomembno. Dobro smo trenirali in opravili kvalitetno pripravo na tekmeca. Imam občutek, da fantje vedno bolj skup držijo in da so prava ekipa, kar pa bo jutri izrednega pomena.”

“Spremljamo Rudar in smo seveda slišali o zamenjavi trenerja. Če je to res, potem moramo računati na agresivnejšega nasprotnika, a se s tem ne smemo ukvarjati. Pomembno je, da se osredotočimo na našo lastno igro in da nadaljujemo v enakem ritmu, kot do sedaj. V tekmo moramo kreniti z enakim odnosom, agresivnostjo in koncentracijo, kot smo v zadnje tri.”

“Fantje zelo dobro vedo kakšna tekma nas čaka in kakšno igro moramo pokazati. Prepričan sem, da bodo jutri pustili srce na igrišču. Verjamem v njih in v sposobnosti ekipe, če bomo pravi se bomo uvrstili v polfinale.”

Tim Ch. Farkaš

[U17/U19] NAFTAŠI OSTALI BREZ ZMAGE NA KOROŠKEM

Ekipi selekcij U17 in U19 sta včeraj odpotovali na srečanje 12. kroga 2. SKL/SML. Modro-beli so se na Koroškem pomerili z ekipama Dravograda. Kadetom se po dveh zaporednih zmagah tokrat ni izšlo po načrtih, a niti mladinci ne morajo biti zadovoljni, saj so po dvojnem vodstvu uspeli vknjižiti le točko.

Naslednji tekmi sta na sporedu v nedeljo, ko bosta ekipi U17 in U19 gostovali pri Kety Emmi Bistrici.

 


U17 | DRAVOGRAD 2:1 (1:0) NAFTA 1903

STRELEC: 61′ ŽGANEC


2. SKL | 12. KROG | 12:00 | NEDELJA | 27.10.2019 | ŠPORTNI CENTER DRAVOGRAD | DRAVOGRAD

 

ZAČETNIH 11:
ANDRAŠEC (V), PARTLIĆ, ŠKRABAN, LISJAK, SOBOČAN, PIŠKOR, MEZGA, ŽGANEC (K), GLOGOVEC, PEČARKO, KODBA
KLOP:
JANŽA (V), GAVRILOVIĆ, GABOR, NIKOLIČ, ŠKRILEC, GERIČ

Prva tekma se je izkazala za zelo trdo in težko v kateri so predvsem prevladovali domačini, ki so do zadetka prišli nekaj minut pred polčasom. Kljub temu se Lendavčani niso predali in so poizkušali še pred odmorom priti do izenačenja. Žal pa ponujene priložnosti niso uspeli izkoristiti. Modro-beli so drugi polčas začeli agresivnejše, bolj napadalno, vendar so po napaki v obrambi prejeli še drugi zadetek, a so se kljub zaostanku še naprej borili, kar se jim je v 61. minuti tudi izplačalo, ko je za znižanje vodstva iz enajstmetrovke zadel Žganec. V nadaljevanju je Naftašem žal zmanjkalo časa za izenačenje in je ostalo pri izidu 2:1.

 


U19 | DRAVOGRAD 2:2 (1:1) NAFTA 1903

STRELCa: 8′ šupljika, 65′ šimunković


2. SmL | 12. KROG | 14:00 | NEDELJA | 27.10.2019 | ŠPORTNI CENTER DRAVOGRAD | DRAVOGRAD

 

ZAČETNIH 11:
CIGUT (V), MIHALJUŠ, SAKAČ, ŠIMUNKOVIĆ, BIRÓ, PAVŠIČ, GOLUBIĆ, VURUŠIĆ, PLEJ, LESAR, ŠUPLJIKA (K)
KLOP:
NOVAK (V), MATKO, BERDEN, KOŠČAK, HORVATH, ŠOŠ

Modro-beli so odlično pričeli tekmo, saj so v prvih 25 minutah povsem prevladovali nad tekmecem. Dominacija na igrišču se je kmalu odrazila tudi na rezultat. V 8. minuti je namreč po podaji iz kota v nasprotnikovem kazenskem prostoru najvišje skočil Šupljika, ki je zadel za vodstvo. Dobrih 20 minut kasneje pa so domačini uspeli izenačiti, prav tako po prekinitvi. V drugem polčasu so Lendavčani po samostojni akciji Šimunkovića uspeli ponovno povesti. Vodstva pa žal niso uspeli zadržati, saj so 10 minut pred koncem tekme Korošci ponovno izenačili. Nato se je ponudila priložnost za zmago tako Naftašem kot tudi domačinom, a sta jo obe moštvi zapravili.

Tim Ch. Farkaš

FOTO: LENDAVČANI VISOKO PREMAGALI RADOMLJE


NAFTA 1903 4:0 (3:0) RADOMLJE

16′ PLOJ, 18′ MALEŠEVIĆ, 43′ REBERNIK, 90+2′ BIZJAK


2. SNL | 15. KROG | 18:00 | SOBOTA | 26.10.2019 | ŠPORTNI PARK LENDAVA | LENDAVA

Naftaši so po zmagi nad Gorico sedaj premagali še naslednjega favorita za naslov letošnjega prvenstva. Modro-beli so še enkrat več pokazali svojo kvaliteto ter z izjemno ekipno predstavo zasluženo premagali Radomljane. Zasedba Mariana Sluke je sedaj s 5. mesta prvenstvene razpredelnice skočila na 3. in je od vodilnega Kopra oddaljena za pet od drugouvrščene Gorice pa za tri točke.

 

Včerajšnja začetna enajsterica proti ekipi Radomelj.

 

Komentarji tekme

Mitja Novinić:

“V prvi vrsti bi rad čestital ekipi. Odigrali smo res fantastično tekmo v kateri se je videla borbenost, ekipni duh, a tudi naša kvaliteta, ki je končno prišla do izraza. Že nekaj tekem dokazujemo, da smo močna ekipa, ki vsekakor spada na sam vrh lestvice. Seveda smo srečni in zadovoljni, vendar moramo sedaj na tej igri graditi in jo prenesti tudi na ostale tekme.”

“Že proti Rudarju smo ugotovili, da če se dobro postavimo, se borimo in ostanemo 100% koncentrirani lahko veliko dosežemo. Ta forma je nato iz tekme v tekmo oz. iz zmage v zmago rasla in verjamem, da bo še naprej.”

“Vesel sem, da je Jaka po poškodbi že takoj zatresel mrežo. Tu se vidi naš širok kader in motivacija posameznih igralcev. Seveda pa je pomembno tudi, da dobro delamo na treningih, da vsak od sebe da svoj maksimum, kar pa tudi privede na koncu k dobrim nastopom.”

Že v sredo sledi naslednja težka tekma, tokrat v pokalu… “Na srečo smo si na prvi tekmi priigrali dobro izhodišče, kar nam bo vsekakor pripomoglo k našemu cilju, k napredovanju v polfinale. Dosegli smo res ogromno v tem tekmovanju in bi bilo škoda, če bi sedaj izpadli. Vse bomo dali od sebe, da bomo tudi v Velenju prikazali kvalitetno igro in napredovali v naslednji krog.”

 

Slavje Naftašev z navijači po zmagi na derbiju.

 

Marian Sluka:

“Zelo sem vesel za zmago, a ne smemo pozabit, da se skriva veliko dela za tem rezultatom. Fantje so danes prikazali res kvalitetno igro, dobro koncentracijo, močno samozavest, borbenost, napadalno igro in izjemen ekipni duh. Zaslužili so si te tri točke in jim želim za ta dosežek tudi čestitati.”

“Najpomembneje je, da se igralci koncentrirajo vedno na naslednjo prihajajočo tekmo. Vidim, da ima ekipa visoke cilje, katere pa lahko doseže le s tako disciplino, koncentracijo in odnosom kot je to pokazala na zadnjih treh tekmah.”

“Nogomet je fantom končno pokazala pravo pot, a sedaj je treba na tej poti tudi nadaljevati. Zelo pomembno je, da na zelenico vstopijo kot ekipa. Na taktiki ipd. lahko vselej delamo na treningih, a na odnosu ne moremo, zato mora bit vselej pravi.”

“Zaenkrat ne morem prav veliko povedat o poškodbi Gergőja. Zelo mi je žal zanj, saj se nahaja v odlični formi. Upam, da ne gre za resnejšo poškodbo in da se vrne čim prej na igrišče. Po opravljenem pregledu vam lahko povem več. Želim mu seveda čimprejšnje okrevanje.”

Ekipo že v sredo čaka naslednja težka preizkušnja, ko bo v pokalu gostovala pri Rudarju… “Prvi polčas četrtfinala smo uspešno zaključili, sedaj pa še sledi drugi, ki pa ne bo nič manj zahtevnejši. Prepričan sem, da za to tekmo ni treba nikogar motivirat, saj je morebitno napredovanje v polfinale že sama v sebi dovolj velika motivacija. Lahko vam zagotovim, da bomo v Velenju vse storili za napredovanje v naslednji krog.”

 

Naslednja tekma je na sporedu že v sredo, ko bodo Lendavčani na povratni tekmi četrtfinala Pokala Slovenije proti Rudarju poizkušali napredovati v polfinale.

 

FOTOGALERIJA SREČANJA
(VIR: POMUREC.COM, FOTO: MATEJ KRANJEC)

Tim Ch. Farkaš

STJEPAN OŠTREK: “IMAMO IDEALNO PRILOŽNOST, DA SE PRIKLJUČIMO VRHU LESTVICE.”

Jutri pozno popoldan je na sporedu srečanje 15. kroga 2. SNL, na katerem bodo modro-beli gostili ekipo iz Radomelj. Derbi kroga boste lahko spremljali tudi na programu Sportklub 1 z začetkom ob 18:00.

Lendavčani so danes popoldan opravili zadnji trening pred dvobojem z Radomljani. O jutrišnji tekmi pa smo se tokrat pogovarjali s Marianom Sluko in Stjepanom Oštrekom.

 

 

STATISTIKA (NAFTA 1903 VS. RADOMLJE)

 • modro-beli so na 4 medsebojnih srečanjih 2-krat zmagali in 2-krat izgubili
 • zadnja tekma v Lendavi se je končala z zmago Naftašev (1:0)
 • s 4:3 je razmerje zadetkov na strani Lendavčanov
 • Radomlje se 9 zmagami, 2 remiji, 3 porazi in gol razliko 35:16 (+19) nahaja na 3. mestu prvenstvene razpredelnice
 • rumeno-črni so v gosteh izgubil le pri Gorici (2:1)
 • najboljši strelec Radomljanov je Anže Pišek z 8 zadetki

Manjkajoči igralci

 • Dominik Drk (poškodba)
 • Marko Galoši (poškodba)
 • Samo Žalik (poškodba)

 

Prva ekipa na današnjem zaključnem treningu.

 

Izjavi pred tekmo

Stjepan Oštrek:

“Na domačem terenu gremo vedno po zmago in tudi jutri bo tako. Imamo idealno priložnost, da se priključimo vrhu lestvice. Naš cilj je, da izkoristimo dano priložnost in osvojimo tri točke.”

“Po zmagi nad Gorico smo se veliko ukvarjali z regeneracijo in se dobro pripravili na tekmeca. Zato mislim, da smo vsi spočiti in pripravljeni na jutrišnjo tekmo.”

“Prepričan sem, da bodo gledalci lahko tudi jutri uživali v dobrem in kvalitetnem nogometu. Vse bomo storili, da jih zadovoljimo in premagamo Radomljane.”

“Ekipa Radomelj se odlično postavlja na terenu. Igralci so zelo disciplinirani, nevarni pa so lahko predvsem iz protinapadov in prekinitev. Dobro smo analizirali nasprotnika in siguren sem, da smo pripravljeni na tekmo.”

“Pomembno je, da bomo potrpežljivi in koncentrirani vse do zadnje minute. Če nam to uspe bo zmaga vsekakor naša.”

 

 

Marian Sluka:

“Naš cilj je, da nadaljujemo serijo neporaženosti na domačem terenu in mislim, da smo se na to nalogo zelo dobro pripravili. Nadaljevati želimo tam, kjer smo končali v Novi Gorici.”

“Vsak dan se vidimo z igralci in se med seboj že zelo dobro poznamo. Zato si upam trditi, da so vsi motivirani in pripravljeni dati vse od sebe za zmago.”

“Na srečo je konec negativne serije, ko smo imeli probleme s pomanjkljivo koncentracijo. Sedaj je na ekipi, da to dobro formo tudi uspešno drži.”

“Možnosti za zmago bomo imeli le, če bomo prikazali takšno igro kot smo jo na zadnjih dveh srečanjih. Vidim, da je tudi fantom pomemben dober start in kvalitetna predstava, zato sem prepričan, da bomo tudi jutri uspešni.”

“Radomlje sodi k najboljšim ekipam druge lige. Taktično so zelo zreli, organizirano in disciplinirano se branijo ter igrajo agresiven nogomet. Imajo kvaliteten kader, ki je zelo dobro sestavljen. Razpolagajo z izkušenimi, mladimi, agresivnimi, a tudi talentiranimi posamezniki, ki znajo odločiti tekmo. Zelo težko jim je zabiti gol, a sem prepričan, da nam bo to vseeno uspelo, saj imamo na voljo zelo kvalitetne igralce.”