NAFTA 1903 VS. KOPER – NAPOVEDNIK

Tim Ch. Farkaš

Jutri ob 17:00 bodo modro-beli odigrali zadnjo tekmo v letu 2019, tokratni nasprotnik pa bo prvouvrščeni FC Koper.

Po današnjem zaključnem treningu smo se o jutrišnjem derbiju pogovarjali z Marianom Sluko in Mitjo Novinićem.

 

 

Naftaši so se s Koprčani pomerili le enkrat in sicer na prvi medsebojni tekmi aktualne sezone, ki je bila odigrana 18.08.2019 na koprski Bonifiki. Takratno srečanje so dobili domači z rezultatom 2:1, za modro-bele je s prostega strela zadel Oštrek. Ekipa Milana Srebrniča s 40 točkami trenutno zaseda prvo mesto drugoligaške lestvice, v Lendavo pa prihaja po potrditev jesenskega naslova. Kljub porazu na primorskem derbiju v minulem krogu je za Koprom izjemen prvi del sezone, saj je na 18 tekmah vknjižil kar 12 zmag, 4 remije in izgubil le 2-krat. Primorci so v gosteh izgubili le proti Fužinarju, ki je bil boljši z 2:1. Kanarčki so v prvenstvu zabili 38 zadetkov in prejeli 12. Njihov najboljši strelec pa je Edi Baša s 8 doseženimi zadetki.

Jutrišnjo tekmo bo vodil Roman Glažar ob stranski črti pa mu bosta pomagala Aleš Skok in Aleksander Burjan, vsi trije prihajajo iz Ptuja. Delegat tekme bo Danilo Levačič.

Zaradi poškodbe bosta jutri odsotna Roland Paku in Gergő Bolla.

 

Modro-beli na današnjem treningu.

 

Mitja Novinić:

“Moram reči, da smo ogromno dela vložili v ta jesenski del sezone, kar se je izplačalo, saj tako v prvenstvu kot v pokalu zelo dobro stojimo.  Seveda želimo ostati pri vrhu lestvice, zato je ta tekma za nas izjemnega pomena. Igramo na domačem igrišču, kar je še dodatna motivacija. Prepričan sem, da bo z ekipno borbo do izraza prišla tudi naša kvaliteta. Gremo na zmago!”

“Jutri lahko gledalci pričakujejo ekipno, srčno borbo. Kot sem že omenil: če bomo pravi in prepričan sem, da bomo, bo tudi naša kvaliteta prišla do izraza.”

“Zavedamo se kvalitete Kopra, vemo da so močni in izkušeni, ampak igramo na domačem terenu, zato gremo samozavestno v tekmo.”

“Sigurno je za nas podpora s tribun zelo pomembna. Radi igramo pred polnim stadionom in v dobri atmosferi, saj nas to še dodatno dvigne. Vabim vse navijače in podpornike Nafte, da pridete v čim večjem številu, saj bomo potrebovali vašo podporo.

Marian Sluka:

“Jutrišnja tekma je praznik, saj igramo na domačem terenu proti zelo močnemu nasprotniku. Govora je seveda o derbiju, ki odloča o marsičemu. V življenju mlade ekipe so takšne tekme izjemnega pomena. Mislim, da si fantje to tekmo zelo zaslužijo, saj so ogromno truda vložili v to, da bo to srečanje imelo velik pomen. Vse je v naših rokah. Na domačem terenu smo do zdaj pričarali odlično igro in odlične rezultate in to želimo nadaljevati tudi jutri. Mislim, da je samoumevno, da želimo to tekmo zmagati.”

“Po mojem mnenju nas jutri čaka izenačena in agresivna tekma, katero lahko odloči že najmanjša napaka. Koper v Lendavo prihaja z velikimi ambicijami, kar je razumljivo, saj naskakuje prvo ligo. Poleti so Koprčani pripeljali veliko prvorazrednih igralcev, a kljub temu bomo igrali na zmago, saj se od nikogar ne bojimo.”

“V tej ligi je 5-6 ekip, ki so po moči precej enakovredne, kar pa posledično pomeni, da je veliko takšnih tekem, ko te ekipe med seboj izgubljajo točke. Dober primer je poraz Kopra na domačem igrišču proti Gorici. Seveda so Koprčani tudi že nekoliko utrujeni, saj so odigrali že veliko tekem. Upam, da bomo lahko zaradi tega lažje dosegli zadani cilj, vendar najpomembneje je, da se koncentriramo na svojo igro, na kvalitetno koncentracijo in na primeren pristop. Fantje še vedno vedo prikazati igro s katero smo do sedaj zmagovali tekme in prepričevali gledalce. Seveda je pomembno tudi, da bomo na zelenico stopili kot ekipa, a ne smemo pozabiti, da moramo igrati brez kakršnega koli pritiska.”