MLADINCI DO ZMAGE NA PREKMURSKEM DERBIJU, NEMOČNI KADETI PORAŽENI

Tim Ch. Farkaš

V soboto sta naši dve najstarejši selekciji odigrali zadnji srečanji v letu 2019. Poleg derbija članske ekipe proti Kopru, katerega so “plavi” izgubili z 0:3, je tudi na selekcijo U17 in U19 čakal derbi, a ne proti Primorcem temveč proti Beltincem. Medtem, ko so mladinci zanesljivo odpravili “žute”, so nemočni kadeti žal morali priznati premoč nasprotniku.

 


U17 | Nafta 1903 1:2 (0:1) Beltinci

Strelec: 57′ Mezga


2. SKL | 16. krog | 10:30 | Sobota | 23. november 2019 | ŠC Lendava – Igrišče z UT | Lendava

 

ZAČETNIH 11:
ANDRAŠEC (V), PARTLIĆ, ŠKRABAN, LISJAK, SOBOČAN, PIŠKOR, MEZGA, ŽGANEC (K), GLOGOVEC, PEČARKO, škrilec
KLOP:
JANŽA (V), nikolić, utroša, kodba, GERIČ

 

VLADIMIR ŠOOŠ …

o tekmi proti Beltincem: “Ta tekma je bila zagotovo ena od najslabših v letošnji sezoni. Dobro smo se pripravili na nasprotnika, vendar se vseeno ni izteklo po naših načrtih. Po številnih individualnih napakah in nezbranostih so gostje prišli do vodstva ter do povišanja le-tega. Po drugem prejetem zadetku smo sicer hitro odgovorili, a je to bilo tudi vse.”

o dosedanjem poteku sezone: “Po eni strani sem zadovoljen, kar se samega pristopa in same igre tiče, saj smo kot ekipa veliko napredovali. Po drugi strani pa imamo določene probleme pri zasedanju nekaterih pozicij, predvsem v napadu, kjer nam manjka kvaliteta. V prihodnje moramo več pozornosti posvetiti organizaciji napada in zaključku akcij. Moramo konkretno strmeti k ofenzivni igri, kar pa bi nas zagotovo nagradilo z višjo pozicijo na lestvici.”

 

Kadetska ekipa zaključuje jesenski del sezone na 8. mestu prvenstvene lestvice. | Vir: nzs.si

 

Najboljši strelec kadetov je Josip Žganec s 7 zadetki, ki se nahaja na 5. mestu na lestvici strelcev 2. SKL – vzhod. Na 8. in 10. mestu mu sledita Erik Glogovec s 4 zadetki in David Partlić  z 2 zadetkoma.

 

Lestvica strelcev 2. SKL – vzhod, na katerem Josip Žganec zaseda 5. mesto. | Vir: nzs.si

 


U19 | Nafta 1903 4:2 (3:0) Beltinci

Strelci: 3′ Vurušić, 14′ Fekete, 36′ plej, 54′ koščak


2. SmL | 16. krog | 12:30 | Sobota | 23. november 2019 | ŠC Lendava – Igrišče z UT | Lendava

ZAČETNIH 11:
CIGUT (V), MIHALJUŠ, matko, koščak, ŠIMUNKOVIĆ, šoš (k), VURUŠIĆ, PLEJ, fekete, LESAR, ŠUPLJIKA
KLOP:
NOVAK (V), BERDEN, horvath, srša, golubić

 

Zmaga proti Beltincem bi bila lahko tudi višja, če bi “plavi”predvsem v prvem polčasu izkoristili vse dane priložnosti, ki pa jih je bilo kar nekaj. Kljub temu so modro-beli na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov. Na začetku drugega dela so Naftaši dodali še en zadetek in s tem dokončno rešili vprašanje zmagovalca. Do konca tekme so domači vendarle nekoliko popustili in dovolili nasprotniku, da pride do dveh zadetkov, a je to bilo le premalo za točko.

 

silvester bažika …

o dosedanjem delu v akademiji: “Z rezultatom jesenskega dela v akademiji, predvsem pri mlajših selekcijah, sem zadovoljen. Zelo me veseli podatek, da je v selekcijah od U7 do U15 vedno več igralcev. Tudi rezultati kažejo, da se z otroci zelo dobro dela. Primer: selekcija U13 in U15 je zmagala prav vse tekme in zanesljivo zasedata prvi mesti. Kljub temu, da se pri selekciji U11 uradno ne vodi prvenstvo pa so mladi upi izgubili le eno tekmo. Pri kadetih in mladincih vidim še nekoliko prostora za napredek, saj se na skupni lestvici nahajajo le na 7. mestu, a bi lahko osvojili tudi veliko več točk. Res, da nimamo kvaliteto za dosego prvih treh mest, vendar mislim, da bi prvenstvo morali končati na 4. oz. v najslabšem primeru na 7. mestu. Mislim, da obstanek nikakor ne sme biti vprašljiv. Mogoče so kadeti nekoliko manj uspešni, a se vseeno gleda le skupna lestvica, na kateri pa smo v dobri poziciji. Zavedamo se, da veliko igralcev prihaja iz tujine, vendar mislim, da je to povsem razumljivo, saj ni veliko domačih igralcev. Cilj nam mora biti čim višja pozicija na skupni lestvici. Moramo pa tudi selekcijo U15 čim prej pripeljati do 1. lige, kar pa bi zelo olajšalo delo s kadeti in mladinci.”

o problemih z infrastrukturo: “Seveda je pomembna tudi infrastruktura. Zelo čakamo, da se konča projekt – igrišče z UT ob srednji šoli, kar bi zelo olajšalo delo vsem selekcijam, saj treniramo na veliko tujih igriščih. Posebej problematična pa je situacija pozimi, saj imamo na razpolago le eno igrišče z UT, zato moramo kombinirati termine, kar pa je zaradi veliko števil otrok le težko izvedljivo. Upam, da se bo na tem področju čim prej zgodila kakšna sprememba, katera bi nam olajšalo delo. Delamo tudi na širitvi trenerskega štaba, saj bi z več trenerji lahko opravljali tudi bolj kvalitetno delo.”

 

Mladinci jesenski del končujejo na odličnem 5. mestu lestvice 2. SML – vzhod. | Vir: nzs.si

 

Najuspešnejša strelca mladinske ekipe sta Mateo Šupljika in Lovro Koščak, ki sta zadela 6 golov ter zasedata 7. mesto na lestvici strelcev 2. SML -vzhod. Na 9. mestu jima sledita Dániel Fekete in Leo Vurušić, ki sta zabila 4 zadetke. Tretja najboljša strelca sta Bruno Šimunković in Leon Sakač. Oba sta v polno zadel 3-krat in se nahajata na 10. mestu.

 

Lestvica strelcev 2. SML – vzhod, na katerem Mateo Šupljika in Lovro Koščak zasedata 7. mesto. | Vir: nzs.si

 

Modro-beli bodo na skupni lestvici 2. SKL in 2. SML prezimili na 7. mestu. | Vir: nzs.si