MALEŠEVIĆ: “Na domačem igrišču mi prevladujemo in verjamem, da bo tako tudi ostalo.”

Tim Ch. Farkaš

Modro-beli so današnji popoldan opravili še zadnji pripravljalni trening pred jutrišnjo prvenstveno tekmo. Popoldanski trening, ki je bil v Mostju, se je končal z grenkim priokusom, saj se je po trku s soigralcem, poškodoval prvi vratar članske ekipe, Florijan Raduha. Zaenkrat še ni povsem jasno, če bo jutri že nared za tekmo. Najverjetneje pa bo njegovo mesto med vratnicami prevzel mladi Bojan Cigut, ki je do sedaj branil na nekaterih prijateljskih srečanjih.

O tekmi proti Brdam smo se pogovarjali s trenerjem Sluko ter Markom Maleševićem, ki velja za enega od pomembnejših igralcev v ekipi.

 

 

STATISTIKA (Nafta 1903 vs. Brda)

  • na 4 medsebojnih tekmah so 3-krat zmagali modro-beli in 1-krat igrali neodločeno
  • zadnja tekma, ki je bila odigrana v Vipolžah, se je končala z izidom 1:1
  • zadnjo domačo tekmo so po preobratu dobili Naftaši (3:2)
  • z 8:3 je razmerje doseženih zadetkov krepko na strani Lendavčanov
  • Brda se z 2 zmagami, 3 remiji, 6 porazi in gol razliko 12:20 (-8) nahaja na 13. mestu prvenstvene razpredelnice
  • Brici so v gosteh v letošnji sezoni premagali le Krško (1:0) ter 2-krat remizirali (Koper 1:1 in Dob 1:1)

 

 

KOMENTARJI PRED TEKMO

Marko Malešević:

“Mislim, da če bomo ponovno pravi doma nam zmage nihče ne more vzeti. Na domačem igrišču mi prevladujemo in verjamem, da bo tako tudi ostalo.”

“V ekipi je dobro vzdušje, kar je zelo pomembno pred takšnimi močnimi tekmami. Imamo žal nekaj težav s poškodbami in kartoni, a menim, da to ne bo preveč vplivalo na nas, saj so vsi igralci motivirani in pripravljeni dati vse od sebe.”

“Po jutrišnji tekmi igramo pokalno srečanje z Rudarjem, kar pa bo ena najtežjih tekem letošnje sezone. Kljub temu gremo iz tekme v tekmo. Sedaj so najpomembnejša Brda, potem pa bomo razmišljali dalje. Lahko pa zagotovim, da bomo na vsaki tekmi dali vsak svoj maksimum, ne glede na nasprotnika.”

“Tokratni nasprotnik bo v Lendavo prišel vsekakor z namenom, da osvoji točke. Verjetno bo igral zaprto, obrambno ter čakal na protinapade. Moramo paziti na njihovega napadalca, ki zna povzročati težave. Kljub temu pa sem prepričan, da razpolagamo z bolj kvalitetno ekipo in da bomo uspeli zmagati tudi tokrat.”

Marian Sluka:

“Tako kot na vsaki domači tekmi je tudi tokrat cilj zmaga. Želimo nadaljevati zmagovito serijo na domačem igrišču. Dobro smo trenirali in se kvalitetno pripravili na tekmeca. Analizirali smo napake z zadnjega gostovanja in jih na treningu poizkušali popraviti.”

“Zelo dobro smo se pripravili na tekmo. V ekipi je odlično vzdušje in lahko rečem, da so vsi motivirani ter željni zmage. Če bomo na igrišče stopili kot ena ekipa se nam ni treba nikogar bat.”

“Naš prvoten cilj je vedno kvalitetna priprava na naslednjega nasprotnika. Vsako tekmo želimo zmagati in mislim, da vsi v klubu delajo za to, da nam to tudi uspe. Poleg treningov in priprav na tekmo je zelo pomembno, da vsak igralec pazi na svoje telo ter se primerno, zdravo prehranjuje. Če nam uspe to vse dvigniti na pričakovan nivo, bomo tudi po tako težkem razporedu dosegli naš cilj. Skupaj lahko dosežemo marsikaj.”

“Pred današnjim treningom smo si ogledali posnetek igre Brd, ki smo ga s trenerjema predhodno sestavili. Po analizi bi rekel, da gre za mlado in agresivno ekipo, katera zna iz obrambe zelo hitro preklopit v napad. Največ problemov nam lahko povzročijo predvsem iz prekinitev.”