KONEC ZMAGOVITE SERIJE – MODRO-BELI PROTI BRICEM IZTRŽILI LE TOČKO

Tim Ch. Farkaš

NAFTA 1903 2:2 (2:0) BRDA

6′ PAKU, 43′ REBERNIK


2. SNL | 13. KROG | 15:30 | sobota | 12.10.2019 | športni park lendava | lendava

Včeraj popoldan so modro-beli v 13. krogu 2. SNL gostili ekipo Brd. V lendavskem Športnem parku tokrat nismo videli zmagovalca, saj so Brici, po vodstvu domače ekipe in igralcu manj (od 72. min), uspeli vseeno zabiti dva gola.

 

 

KOMENTARJI TEKME

Roland Paku:

“Ne vem razložiti zakaj smo padli v igri v zadnjih 20 minutah. Imeli smo igralca več, vodstvo z 2:0 in mi igramo neodločeno proti takšni ekipi. Najboljše bi bilo, da bi vsak malo razmislil o svoji predstavi. Moramo stopiti naprej, kajti nimamo časa za žalovanje, saj nas v sredo že čaka pokalna tekma.”

“Zdaj sledita dva derbija v prvenstvu, v pokalu pa igramo dvakrat proti prvoligaški ekipi. Sedaj je čas, da pokažemo česar smo zmožni in dokažemo, da sodimo višje kot le na 5. ali 6. mesto.”

“Približujem se svoji »top« formi, tudi s kondicijo imam vedno manj težav. Upam, da mi uspe te dobre predstave prenesti tudi na naslednje tekme. A moja igra ni le odvisna od mene, temveč tudi od drugih igralcev, saj nisem sam na igrišču. Moja igra ni niti pomembna, pomembno je le, da kot ekipa prikažemo kvalitetno in všečno predstavo.”

“Vedno se koncentriramo na naslednjo tekmo, ki je pred nami. V sredo v Lendavo prihaja velenjski Rudar, katerega moramo premagati, tu ni debate.”

 

 

 

Marian Sluka:

“Žal se je naš zmagoviti niz končal. Prvi polčas je bil idealen, saj smo prikazali dobro igro, si priigrali več priložnosti ter dvakrat tudi zadeli. V drugem polčasu smo podobno nadaljevali, a v nekaterih situacijah nismo bili dovolj koncentrirani in smo storili nekaj obrambnih napak, zaradi česa pa smo tudi prejeli dva zadetka. S pristopom, željo in prikazano igro sem zadovoljen, vendar s koncentracijo pa nikakor ne morem bit. Veliko krat izgubljamo točke zaradi pomanjkanja koncentracije, zato je pomembno, da bomo delali na tem. Prepričan sem, da bomo veliko tekem zmagali, če nam uspe popraviti to pomanjkljivo koncentracijo.”

“Nikakor ne bi kritiziral ekipo, saj se je vsak boril in poizkušal po svojih najboljših močeh. Žal nismo uspeli pri izidu 2:0 zabiti še tretjič, zaradi česa pa smo bili kaznovani. Po tekmi smo se pogovarjali o tem, da moramo dvigniti svoj nivo in se potruditi, da bomo več kot le 90 minut koncentrirani.”

“Menim, da tu še ni nič izgubljeno, saj nas še čaka veliko tekem. V prihodnjih dveh tednih igramo proti prvouvrščeni in drugouvrščeni ekipi prvenstva. Vse je v naših rokah. Če te dve tekmi zmagamo, smo ponovno pri vrhu lestvice. Prepričan sem, da bo moja ekipa vse storila, da doseže ta cilj.”

“Optimist sem in rečem, da ldo srede ahko popravimo napake, ki smo jo storili danes. Razpolagam z zelo pametno in dobro ekipo. Prav zaradi tega verjamem tako močno v fante, vem česar so zmožni. Seveda se bo sredina tekma zelo razlikovala od navadne prvenstvene. To bo zelo dobra priložnost za predstavo ekipe in tudi celotnega kluba celotni Sloveniji, zato sem prepričan, da bosta motivacija in koncentracija na zelo visokem nivoju.”

 

Naslednja tekma je na sporedu že v sredo, ko bodo modro beli, na prvi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije, gostili velenjski Rudar.