Nogometno društvo Lendava 1903 s tekmovalnim imenom NK Nafta 1903 je bilo ustanovljeno 9.7.2012. Pred tem je v slovenski prvi ligi tekmovalo moštvo NK Nafta Lendava, ki pa je zaradi predvsem finančnih težav in dolgov šlo v stečaj. Prvi zametki nogometa v Lendavi sicer segajo v leto 1903, kar da vedeti, da je Lendava eno izmed mest, kjer se je nogomet igral praktično med prvimi daleč naokoli.

Ker se ljubitelji lendavskega nogometa z navijači niso vdali, so se julija 2012 zbrali kar na tribuni lendavskega stadiona ter z nekdanjim predsednikom iz časov prve lige Ivanom Oletičem, na zboru vsi poenoteni določili ime “Nafta 1903” z željo in cilji, da se na lendavskih tleh nadaljuje igranje nogometa, ki traja že od leta 1903 in upravičeno je mesto Lendava med prvimi, ki so na slovenskih tleh začeli z igranjem nogometa. Kot predsednik je bil izbran Ivan Oletič. Med ustanovitelji pa so bili: Štefan Kis, Igor Kleiderman, Damjan Hozjan, Saša Levačič in Dezső Gerenčer. Upravni odbor je takrat sestavljalo pet članov: Nikolaj Biro, Damjan Hozjan, Saša Levačič, Ferenc Horvat in Ivan Oletič. Tako ko kot prejšnji klub, je tudi novi domače tekme igral na lendavskem modernem stadionu Športni park.

Začetek v Pomurski ligi

Vse se je začelo ponovno. Nogometno društvo Lendava 1903 je imelo zelo malo časa, da v tekmovalni rang prijavi moštvo za katerega pa je bilo sestavljanje izredno zahtevno. Računalo se je predvsem na domače igralce. V moštvu so tako bili igralci, ki so ali so že igrali za Nafto 1903 v mladih letih ali pa so bili igralci iz takratne prve lige. Takratna ekipa je torej bila: Tim Litrop (vratar), Saša Levačič, Miran Doma, Nikolaj Biro, Stiven Žlebič, Nino Vöröš, Gregor Bunderla, Robert Kocet, Mihael Ivanič, Tadej Duh, Stjepan Caban, Dezso Gerencser, Roland Smej, Goran Čuka, Matej Vida, Luka Ivanič, Rok Horvat, Mihael Požgai, Štefan Horvat, Fordan Mihael, Adam Zagorec in nekateri ostali. Moštvo je tekmovalno sezono 2012/2013 pričelo v takratni Pomurski ligi. Moštvo je vodil Aleksander Baša.

Prvo srečanje, proti nasprotniku iz Hotize, izgubili

Pričakovanja in upanja domačih navijačev so bila razumljivo visoka, a je prvi vtis kar hitro pokazal, da se bo tudi v Pomurski ligi potrebno še kako boriti. 18.08.2012 je na domačem stadionu Nafta 1903 odigrala prvo tekmo na domačem terenu, kjer pa je že v 20. minuti zaostajala za 0:2 proti Hotizi. V 39. minuti je zadel Nino Vöroš, toda na koncu je izid ostal nespremenjen. Prva tekma, prvi poraz in prvi dvomi.

V nadaljevanju prvenstva se je novo nastalo moštvo uigralo in že v jesenskem delu slavilo prvaka s 6 točkami prednostmi pred takrat drugouvrščenimi Črenšovci. V vodstvu je prišlo do zamenjave. Mesto predsednika je prevzel Robert Požonec, ko je v sredini marca takratni predsednik Oletič odstopil. Med igralci je odšel tudi prvoligaški znanec, Stjepan Caban, ki je zaradi težav s poškodbami sprejel odločitev o prenehanju igranja nogometa. Enako dobro kot prvi se je nadaljeval tudi drugi del sezone, ki se je končala z zmagovitim prvim mestom. Od 16. kroga naprej je moštvo vodil trener David Ivan, saj je dotakratni trener Baša, odstopil. Na zadnji tekmi so pred domačo publiko Naftaši “zbombardirali” Kobilje, ter po rezultatu 8:0 naslov prvaka Pomurske lige 2012/2013 proslavili še z navijači. Najboljši strelec Nafte 1903 je s 14 zadetki bil Gregor Bunderla.

Prvič v 3.SNL -vzhod

Po zasluženi osvojitvi prvaka pomurske lige je sledilo napredovanje v 3. SNL-vzhod. Pri ekipi Nafte 1903 je prišlo do zamenjave igralskega kadra. Prišli so trije hrvaški igralci. Vratar Valentić in obrambna igralca Karlovčec in Antonović. Prav tako sta se moštvu pridružila dva mlada madžarska igralca: Obrambni igralec Kovács András Bence in Nagy Bence, prišel pa je tudi izkušeni napadalec, domačin, Igor Bedo. Tudi iz mladinskega pogona so vpoklicali mlade igralce: Horvat Štefan in vratar Horvat Rok. Mladi up lendavske Nafte 1903, kateri je to sezono dobil vpoklic mladinskega selektorja v reprezentanco U-15 Marko Kiralj, pa zaradi starostne omejitve še ni imel pravice nastopa. Na začetku je zaradi odhoda trenerja Ivana, trenersko mesto prevzel Borislav Radoš. Toda le za nekaj krogov, nato pa je njegovo mesto prevzel madžarski trener Németh Imre. V jesenskem delu je Nafta 1903 s 6 zmagami, 2 neodločenimi rezultati in 4 porazi zasedla 3. mesto, pri zadetkih pa je vse pomembnejšo vlogo igral Mihael Ivanič. V spomladanskem delu sezone so moštvo okrepili še novi igralci: Madžarski napadalec Czövek László in madžarski branilec Szabó Péter. Matiji Antonoviću se je pri igri pridružil še brat, David. V nadaljevanju je začela nafta 1903, kljub obetavnemu začetku, nekako padati. Nafta 1903 je bila neporažena kar 6 tekem. Sledila je težka tekma proti Rakičanu, ki je domačo Nafto 1903 popolnoma preobrnil (ta je od 3. minute vodila z 1:0, na koncu pa izgubila s 4:1). Od tega trenutka dalje pa je za modro-belo enajsterico šlo vse le navzdol. Sramotni poraz proti Šentjurju, “petarda” v Odrancih, “petarda” doma proti Bistrici. Trener Németh odstopi. Za slovo od sezone pa je na zadnji tekmi sledil “filmski” preobrat. Do 60. minute je namreč moštvo Nafte 1903 izgubljalo s kar 0:2, kasneje pa zaradi izključitve Gerencsérja igralo celo z igralcem manj, a se modro-beli niso vdali in na koncu okusili slast zmage. Lendavska Nafta 1903 je na koncu sezone osvojila 7. mesto, kar je sicer bilo daleč od pričakovanj. V finalu pokala MNZ Lendava, so modro-beli izgubili še proti Odrancem.

Nova sezona v 3. SNL-vzhod – nova upanja

Trener Malačič se poslovi in prevzame moštvo Čarde iz Martjanec, v klubu pa so vlogo trenerja dodelili Vladimirju Vlaškaliću, ki ima bogato trenersko kariero tudi v tujini, lepe izkušnje pa s pomurskimi klubi. Sledila je torej druga sezona v 3.SNL-vzhod, kjer so cilji jasni. Jesenski del je bil obetaven, večino časa je v srcu navijačev bilo upanje za jesenskega prvaka, a so se fantje zlomili prav proti koncu in v nekaj krogih zasedli deveto mesto.  Na zadnji tekmi, 22. novembra 2014 se je po dveh letih ponovil pomurski derbi med Nafto 1903 in NŠ Muro, kjer so gostje z 1:0 premagali Nafto 1903. Po koncu jesenskega dela je iz Nafte 1903 odšel hrvaški vratar Valentić, branilec Karlovčec in ljubljenec navijačev, madžarski napadalec Polareczki. Prišlo je tudi do zamenjave trenerja, kjer je namesto Vlaškalića člane pričel voditi Štefan Šavel. Igralcem so se pridružili: madžarski napadalec Péntek Adrian László in Igor Kleiderman.

Trener Šavel je začel odlično. Na 7 tekmah je doživel le en poraz. Med zmago je vredno omeniti derbi proti NŠ Muri, kjer so borbeni Naftaši prišli do velike zmage v 91. minuti z zadetkom madžarskega napadalca Pénteka. Takrat pa šok. Trener Šavel je doživel prometno nesrečo, modro-bele pa je začasno do konca sezone prevzel takratni trener selekcije U-15, Josip Zbiljski. Tega so gledalci poznali po všečni nogometni predstavi Naftašev, žal pa so naftaši dosegli le eno zmago in sicer proti Bistrici, katera je prav zaradi tekme z Nafto 1903 izpadla v 1. MNL. Nafta 1903 je srečanje končala na 9. mestu. Kar nekaj igralcev je po koncu sezone zapustilo klub, sledile so spremembe v klubu, tako kadrovske kot finančne. Klub po odhodu predsednika Požonca ni prevzel nihče, člani v društvu pa so prestrukturirali način delovanja ter poslovanja kluba v smeri zmanjšanja finančnih bremen in povečanja prihodkov (sponzorjev).