JAKA BIZJAK: “V VELENJE GREMO PO ZMAGO – ŽELIMO PRITI DO POLFINALA”

Tim Ch. Farkaš

Jutri popoldan je na sporedu povratna tekma četrtfinala Pokala Slovenije proti Rudarju. Modro-beli bodo v Velenje odpotovali s prednostjo enega zadetka (2:1), ki so si jo priigrali na prvi tekmi v Lendavi. Dvoboj za polfinalno vstopnico si boste lahko v živo ogledali tudi na programu Sportklub 1 z začetkom ob 16:30.

Lendavčani so danes ob 15:00 opravili zadnji pripravljalni trening za pokalni obračun z Velenjčani. O jutrišnjem derbiju pa smo se pogovarjali z Marianom Sluko in Jako Bizjakom, prvim strelcem Lendavčanov.

 

 

Čeprav Rudarju v prvenstvu zaenkrat ne gre po načrtih, saj se s 5 točkami in gol razliko 14:40 (-26) nahaja na zadnjem mestu razpredelnice, bodo Velenjčani vsekakor poizkušali popraviti vtis z zadnjih tekem. Po nedeljskem porazu proti Muri se je moral od kluba dokončno posloviti glavni trener Knapov, Nikola Jaroš. Trenersko mesto 41-letnega Hrvata pa je prevzel Andrej Panadić. Kljub temu, da Knapi v tej sezoni v prvi ligi še niso vknjižili nobene zmage pa so v pokalnem tekmovanju toliko bolj uspešni, saj so izločili ljubljanski Bravo in tudi Olimpijo, ki je branilka naslova in je veljala za eno od glavnih kandidatk za osvojitev slovenskega pokala. Za najboljšega strelca Velenjčanov velja Dominik Radić, ki je v prvenstvu dosegel 3 zadetke.

 

MANJKAJOČI IGRALCI:

  • Gergő Bolla (poškodba)
  • Marko Galoši (poškodba)
  • Samo Žalik (poškodba)

 

Izjavi pred povratno tekmo z Rudarjem

Jaka Bizjak:

“V Velenje gremo po zmago, saj želimo priti do polfinala. Seveda je pomemben tudi naš zmagoviti niz, katerega želimo nadaljevati.”

“Vsekakor bo zame ta tekma večjega pomena, saj sem praktično v Velenju doma . Že pred prvo tekmo v Lendavi sem dejal, da bi rad zaigral proti Rudarju, a se to na žalost zaradi poškodbe ni zgodilo. Kljub temu pa so fantje od delali zelo dobro tekmo in to želimo jutri tudi ponoviti.”

“Kljub zamenjavi trenerja in težavam v klubu igralci razpolagajo z zelo dobro kvaliteto in prepričan sem, da bodo vse storili, da nas izločijo iz tekmovanja.”

“Letos imam nekoliko smole s poškodbami, a sem izostanek s trdim delom nadoknadil in sem zdaj zdrav ter pripravljen na boj.”

 

Članska ekipa na zaključnem treningu pred jutrišnjim pokalnim dvobojem z Rudarjem.

 

Marian Sluka:

“Mislim, da je naš cilj več kot jasen, želimo v polfinale. Seveda pa želimo tudi nadaljevati zmagovito serijo ter gledalcem in tudi Sloveniji prikazati takšno kvalitetno igro kot smo jo na zadnjih treh tekmah.”

“Mislim, da je današnje napredovanje Radomelj tudi nekakšna motivacija za mojo ekipo, saj smo minulo soboto premagali prav Radomlje in če so lahko Radomljani prišli tako daleč lahko pridemo tudi mi.”

“Igralci so imeli veliko časa za počitek in regeneracijo, kar je pred takšnim izčrpajujočim dvobojem zelo pomembno. Dobro smo trenirali in opravili kvalitetno pripravo na tekmeca. Imam občutek, da fantje vedno bolj skup držijo in da so prava ekipa, kar pa bo jutri izrednega pomena.”

“Spremljamo Rudar in smo seveda slišali o zamenjavi trenerja. Če je to res, potem moramo računati na agresivnejšega nasprotnika, a se s tem ne smemo ukvarjati. Pomembno je, da se osredotočimo na našo lastno igro in da nadaljujemo v enakem ritmu, kot do sedaj. V tekmo moramo kreniti z enakim odnosom, agresivnostjo in koncentracijo, kot smo v zadnje tri.”

“Fantje zelo dobro vedo kakšna tekma nas čaka in kakšno igro moramo pokazati. Prepričan sem, da bodo jutri pustili srce na igrišču. Verjamem v njih in v sposobnosti ekipe, če bomo pravi se bomo uvrstili v polfinale.”