GERGŐ BOLLA: “VSE JE V NAŠIH ROKAH, JUTRI MORAMO PRIKAZATI ZELO DOBER NOGOMET”

Tim Ch. Farkaš

Modro-bele le tri dni po zmagi nad Rudarjem že čaka naslednja težka preizkušnja. Lendavčani namreč jutri, v 14. krogu 2. SNL, gostujejo pri prvouvrščeni ekipi prvenstva, Gorici. Derbi kroga boste lahko tudi spremljali na programu Sportklub 3 z začetkom ob 18:00.

Članska ekipa je danes popoldan opravila zadnji pripravljalni trening pred dvobojem z Novogoričani. O sobotni tekmi pa smo se tokrat pogovarjali s trenerjem Sluko in osrednjim branilcem prve ekipe, Bollo.

 

 

STATISTIKA (GORICA VS. NAFTA 1903)

  • modro-beli so se z Gorico pomerili le 1-krat, in sicer v sezoni 2016/17 v 2. krogu Pokala Slovenije, ko je v Lendavi s 1:3 bil uspešnejši še takratni prvoligaš
  • z 10 zmagami, 1 remijem, 2 porazoma in gol razliko 31:15 (+16) Primorci trenutno zasedajo prvo mesto drugoligaške razpredelnice
  • Gorica je na domačem igrišču klonila le proti Kopru (1:2) in Krškemu (2:3)
  • imajo pozitiven niz 6 zaporednih zmag
  • najboljši strelec Novogoričanov je Osuji, ki je v letošnji sezoni dosegel 8 zadetkov

 

Modro-beli na današnjem zaključnem treningu.

 

MANJKAJOČI igralci:

  • Vedran Vinko (kartoni)
  • Marko Malešević (kartoni)
  • Jaka Bizjak (poškodba)
  • Marko Galoši (poškodba)
  • Samo Žalik (poškodba)

 

Izjave pred tekmo

Gergő Bolla:

“V prihodnjih dveh tednih je pred nami zelo težak razpored. Mislim, da smo se po sredini pokalni tekmi uspeli dovolj dobro regenerirati. Kljub trem pomembnim manjkajočim igralcem, bomo na igrišče vstopili v močni postavi. Seveda želimo priti do zmage in zagotavljam, da bomo vse storili za dosego tega cilja.”

“Če nam uspe sredino igro prenesti na jutrišnjo gostovanje, ne bomo imeli nobenih problemov in se bomo v Lendavo vrnili z zelo pozitivnim rezultatom.”

“Gorica je v vsakem pogledu zelo močna ekipa. To dokazuje tudi njegov položaj na prvenstveni lestvici. Dobro smo se pripravili na nasprotnika ter tudi analizirali njihovo igro. Sedaj pa je vse v naših rokah, jutri moramo prikazati zelo dober nogomet in če nam to uspe, bomo tudi dokazali, da smo boljša ekipa.”

 

Florijan Raduha v akciji na popoldanskem treningu v Mostju.
Marian Sluka:

“Seveda se ni lahko regenerirati po tako težki tekmi v tako kratkem času. Novogoričani žal niso želeli tekmo prestaviti na nedeljo, a se s tem ne smemo ukvarjati. Smo profesionalna ekipa in prepričan sem, da zna vsak posameznik paziti na svoje telo. Vsak igralec bo jutri dal svoj maksimum, v to ne dvomim.”

“Naš cilj je, da končno popravimo negativen niz na gostujočih tekmah. Zelo bomo pogrešali Vedrana, Markoja in Jako, a je tu odlična prilika, da se izkažejo tudi drugi igralci, ki so nedvomno zelo motivirani. Pripravljali smo se tako, da se bomo jutri v Lendavo vrnili s čim večjim izkupičkom.”

“Imeli smo dva dneva za analizo in pripravo na nasprotnika. Mislim, da smo oba dneva zelo dobro izkoristili ter se kvalitetno pripravili na jutrišnji derbi. Gorica razpolaga s približno enako kvaliteto kot Rudar, saj je še spomladi nastopala v prvi ligi. Približno enak ritem in težavnost pričakujem tudi od te tekme. V prvi vrsti moramo paziti na primerno koncentracijo, kar pa je za to ekipo zelo pomemben dejavnik.”