FOTO, VIDEO: PREPRIČLJIVA ZMAGA NAD RUDARJEM

Tim Ch. Farkaš

Nafta 1903 2:1 (0:0) Rudar Velenje

49′ Ploj, 65′ Oštrek


Pokal SLovenije | Četrtfinale (1.tekma) | 19:00 | Sreda | 16.10.2019 | Športni park lendava | Lendava

Modro-beli so na včerajšnji prvi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije uspeli premagati favoriziranega Rudarja. Lendavčani so že v prvem polčasu navduševali z ofenzivno in disciplinirano igro. Priigrali so si veliko priložnosti, a kljub temu je izid ob polčasu ostal nespremenjen. Tudi v nadaljevanju so bili domači nevarnejši, ki pa so v 49. minuti zadeli za vodstvo. V 65. minuti pa je sledil še drugi zadetek v mreži Knapov. Slednji pa so v 72. minuti uspeli znižati vodstvo “Naftašev”. Ekipa Mariana Sluke je prikazala veliko željo in borbenost ter uspešno premagala Velenjčane, pa čeprav bi izid tekme bil lahko izdatnejši.

Povratna tekma bo v sredo, 30. oktobra ob 16:30, v Velenju.

 

Včerajšnja začetna enajsterica proti Rudarju.

 

Komentarji po tekmi

Rok Pirtovšek:

“Zelo smo veseli, da smo uspeli premagati prvoligaško ekipo, a se hkrati tudi zavedamo, da je to bila le prva tekma. Tudi v Velenju nas bo čakal težak boj, vendar ostajam pozitiven. Zaenkrat je le pomembno, da se dobro spočijemo in kvalitetno regeneriramo za sobotni derbi z Gorico.”

“Danes smo prikazali res dobro in kvalitetno igro. Končno smo lahko pokazali česar smo zmožni. Dobro smo analizirali tekmeca in mislim, da nam je tudi to pripomoglo k pozitivnem rezultatu. Imeli smo zelo veliko kakovostnih priložnosti, večino katerih pa žal nismo uspeli izkoristiti. Prejeli smo naiven zadetek po prekinitvi, a zmagi se ne gleda v zobe. Srečni smo in se že veselimo povratne tekme v Velenju.”

“Kljub zapravljenim priložnostim, mi je najbolj žal za prejeti zadetek, saj je bil povsem nepotreben. Rezultat 2:0 bi nam seveda veliko bolj ustrezal, ampak vemo česar smo sposobni in bomo tudi v Velenju dali vse od sebe, saj želimo priti do polfinala.”

“Alen na zadnjih tekmah ni bil včlan začetne enajsterice, danes pa je prikazal izjemno predstavo. Mislim, da se prav tu vidi prednost širokega kadra. Pri vsakem igralcu je prisotna visoka stopnja motivacije. Zelo sem vesel za njega in sem prepričan, da nam bo na prihodnjih tekmah povzročal še veliko veselja.”

“Žal nam na večini tekem za kakšnih 10 minut zmanjka koncentracija, tudi danes se je to zgodilo, a le za kratek čas, kljub temu pa je to bilo dovolj, da nasprotnik pride do zadetka. Če bomo uspeli še to popraviti, bomo nared za velike stvari.”

 

Slavje lendavske ekipe z navijači.

 

Marian Sluka:

“Na minulih tekmah smo, zaradi pomanjkanja koncentracije, izgubili veliko točk, ampak delamo in bomo tudi v prihodnosti delali na tem. Mislim, da smo že na dobri poti k rešitvi tega problema in to smo danes tudi dokazali. Pa čeprav nam je prejetem zadetku zmanjkalo nekoliko koncentracije. Škoda za gol, a pomembna je le zmaga. Lahko bi zmagali z večjo prednostjo, saj smo imeli na voljo mnogo priložnosti, a smo žal izkoristili le dve.”

“S prikazano igro sem izjemno zadovoljen, saj so fantje na igrišču pokazali prav vse, kar smo se predhodno zmenili v slačilnici. Moja ekipa je danes vse storila, da bi prišla do zadanega cilja. To me zelo veseli. Prikazali smo »top« igro in to na tako zahtevnem obračunu. Čestitam fantom na zasluženi zmagi. Seveda nas še čaka zelo veliko dela v Velenju, a če bomo v tekmo šli s takim pristopom kot danes, potem ne vidim nobenih problemov.”

“Moram priznati, da je ta zmaga zelo dober občutek, saj smo uspeli pokazati celotni Sloveniji česar smo zmožni. Močni smo na domačem terenu in upam, da to tudi tako ostalo. Če bo ta mlada, talentirana in pametna ekipa imela vse potrebne pogoje, bo zmožna še veliko izjemnih rezultatov”

“Delali bomo na tem, da bomo to igro uspešno prenesli tudi na gostujoči tekmi v Novi Gorici in Velenju. Ko bo vsak igralec uspel v svoji glavi rešiti problem s koncentracijo, bomo zmožni mnogo kakovostnih predstav. Mislim, da je pomembno, da veliko komuniciramo med sabo, saj jim le tako lahko pomagam pri rešitvi tega problema. Najpomembneje je, da je pri fantih prisotna želja in motivacija po napredku.”

“Po mojem prihodu v klub je Alen prišel v odlično formo, saj je v desetih tekmah zabil kar deset zadetkov. V življenju napadalca se zna večkrat pojaviti slabša predstava, a mislim in upam, da je tega z današnjo tekmo konec. Najpomembnejše je, da je Alen mentalno zelo stabilen in veliko dela na sebi. Popoln profesionalec in odličen vzor za druge. Po dolgem trpljenju se je njegov trud danes končno izplačal, saj je zadel za vodstvo, podal za zmago in se boril za ekipo prav vsako minuto.”

 

Slavje modro-belih po pomembni zmagi nad Rudarjem

https://www.youtube.com/watch?v=3DZ–0jE0Rk

 

 

Naslednja tekma je na sporedu v soboto, ko bodo “Naftaši”, v 14. krogu 2. SNL, gostovali pri vodilni ekipi prvenstva, Gorici.

 

 

FOTOGALERIJA TEKME (foto: M24.si, Vir: nzs.si)