FOTO, VIDEO: NAFTAŠI PREKO RUDARJA DO POLFINALA POKALA SLOVENIJE

Tim Ch. Farkaš

RUDAR VELENJE 0:2 (0:1) NAFTA 1903

Strelca: 27′ Rebernik, 90+3′ Paku


Pokal Slovenije | Četrtfinale (2. tekma) | 16:30 | Sreda | 30.10.2019 | Mestni Stadion ob Jezeru | Velenje

Modro-beli so se včeraj odpravili na povratno tekmo četrtfinala Pokala Slovenije v Velenje. Po trdi in težki tekmi so na koncu zasluženo slavili Lendavčani, saj so še drugič premagali Rudar ter se s skupnim izidom 4:1 uvrstili v polfinale slovenskega pokalnega tekmovanja, kjer so nazadnje igrali leta 2006.

 

Včerajšnja začetna enajsterica.

 

Komentarji tekme

Vedran Vinko:

“Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, a smo bili pripravljeni. V srečanje smo šli borbeno in agresivno, a tudi pazljivo. Po doseženem zadetku smo nekoliko lažje dihali in se nato koncentrirali predvsem na obrambo, kar pa se je izkazalo za pravilno pot, saj smo dosegli še en zadetek, prejeli pa nismo nobenega.”

“Porazi in problemi, ki so nas pred kratkim še spremljali, so nas samo še dodatno okrepili. Vedeli smo, da jih bo treba odpraviti in mislim, da nam je to v zadnjih tekmah tudi uspelo. Uspeh je nato prišel sam od sebe, a če se trudiš in si željan napredka te spremlja tudi sreča.”

“Imamo relativno mlado ekipo, ki pa še ni dosegla svoj maksimum. Razpolagamo z mnogimi kvalitetnimi igralci, za katere je le vprašanje časa kdaj bodo nastopili v prvi ligi. Seveda pa smo tudi starejši, izkušenejši igralci željni dokazovanja. Slovenija je danes videla kdo je Nafta in česar smo zmožni. Prepričan sem, da lahko skupaj še veliko dosežemo.”

“Seveda spremljamo tudi druge ekipe v tekmovanju. Videli smo, da so poleg Radomelj, Aluminija in nas napredovali še Muraši, proti katerim vedno radi igramo. Nobeno ekipo ne podcenjujemo, a mislim, da je napredovanje v finale ter tudi zmaga pokala povsem realna. Jaz in moja ekipa želimo igrati proti Muri, če pa bo to v polfinalu ali finalu pa naj odloči višja sila.”

 

Žiga Živko (desno) v akciji na včerajšnji četrtfinalni tekmi (Foto: m24.si).

 

Marian Sluka:

“Fantje so danes zelo dobro upoštevali moja navodila. Ekipno delo in pristop, a tudi koncentracija so bili na zelo visokem nivoju. Zelo malo ekip bi danes lahko odigralo takšno tekmo, kot smo jo mi. Zasluženo smo premagali Rudar. Čestitam fantom, to je njihova zmaga.”

“Že na začetku sezone smo prikazovali dober in kvaliteten nogomet, a smo imeli določene probleme, katere pa smo uspešno odpravili. Prosil sem fante, da se naj ne ozirajo na negativne ljudi in njihove laične komentarje. Pomembno je le, da smo te napake popravili. Glede koncentracije in samozavesti smo stopili velik korak naprej, kar me pa zelo veseli, saj smo vsi v klubu vložili veliko truda v to. Trdo delo prinese s sabo uspeh. Moja ekipa je zelo dober primer za to.”

“V življenju mlade ekipe so zelo pomembni takšni dosežki. Lepo in dobro je, da smo toliko dosegli, a se moramo iz teh predstav učiti. Kakor smo se učili iz porazov in napak se moramo sedaj iz zmag. Moramo se osredotočiti na to, da bomo tudi preko dalj časa nudili takšno kvalitetno igro, saj smo lahko le tako resnično uspešni.”

“Zaenkrat še nisem našel časa za premislek o naslednjem nasprotniku v pokalu, saj se s trenerji ukvarjamo o jutrišnji dobri regeneraciji in o sobotni prvenstveni tekmi. Povsem vseeno je s kom bomo igrali, saj je vsaka ekipa zelo kvalitetna, a če bomo pravi lahko vsakega premagamo.”

 

SLAVJE NAFTAŠEV PO UVRSTITVI V POLFINALE POKALA SLOVENIJE

 

Naslednja tekma je na sporedu že v soboto, ko bodo modro-beli gostovali pri ekipi Brežic.

 

Fotogalerijo srečanja najdete na priloženi povezavi ⇒ https://www.m24.si/p14630156