FOTO: PORAZ NA PRIJATELJSKI TEKMI V ZALAEGERSZEGU

Tim Ch. Farkaš

ZALAEGERSZEGI TE 6:1 (3:1) NAFTA 1903

Strelec: 26′ Žalik


Prijateljska tekma | 16:00 | Torek | 03.09.2019 | ZTE Arena | zalaegerszeg

Lendavčani so se včeraj popoldan, z močno okrnjeno zasedbo (v Lendavi so ostali: Vinko, Oštrek, Malešević, Živko, Bizjak in Ploj) odpravili na prijateljsko tekmo v Zalaegerszeg. Ekipa je na igrišče vstopila v mešani zasedbi ter bila vse do konca prvega polčasa konkurenčna domačinom. V drugem delu tekme je ZTE zamenjal celotno ekipo in na zelenico poslal svojo prvo ekipo, kateremu pa mladi igralci več niso bili kos.

Naslednja tekma je na sporedu v soboto, ko bodo modro-beli v domačem Športnem parku, ob 16:30, gostili ekipo iz Bilj.

 

Začetna enajsterica proti ekipi Zalaegerszega.

 

KOMENTAR TEKME

Marián Sluka:

“Na današnji prijateljski tekmi sem želel dati priložnost predvsem tistim igralcem, ki so bili pred kratkim poškodovani oz. so do sedaj zbrali le malo nastopov.”

“Danes smo nastopili z zelo premešano zasedbo. V Zalaegerszeg smo pripotovali s 16 igralci. Sedem standardne igralce smo pustili doma, saj so v prvih šestih krogih bili  že dovolj obremenjeni in nismo želeli tvegati poškodbe.”

“Veseli me, da sem danes na igrišču videl tiste elemente, katere smo vadili na treningu ter, da so se fantje potrudili uresničiti, kar smo se predhodno dogovorili v slačilnici.”

“Rezultat zame danes ni pomemben, saj to ni bil naš cilj. V prvem polčasu smo dobro konkurirali nasprotniku. Ob polčasu je ekipa ZTE-ja zamenjala celotno moštvo in na zelenico poslala A-ekipo. V nasprotju z nami, saj smo opravili le 3, 4 menjave. Mislim, da smo pokazali dobro igro proti zelo močnim nasprotnikom. Ne čudim se, da smo prejeli toliko zadetkov, saj smo na igrišče stopili z nevajeno postavo. Gole pa smo dobivali predvsem iz osebnih napak.”

“Igralci, kateri so se vrnili po poškodbi, morajo še bolj trdo trenirati, da bodo čimprej lahko pomagali ekipi.”

 

FOTOGALERIJA