FOTO: LENDAVČANI VISOKO PREMAGALI RADOMLJE

Tim Ch. Farkaš

NAFTA 1903 4:0 (3:0) RADOMLJE

16′ PLOJ, 18′ MALEŠEVIĆ, 43′ REBERNIK, 90+2′ BIZJAK


2. SNL | 15. KROG | 18:00 | SOBOTA | 26.10.2019 | ŠPORTNI PARK LENDAVA | LENDAVA

Naftaši so po zmagi nad Gorico sedaj premagali še naslednjega favorita za naslov letošnjega prvenstva. Modro-beli so še enkrat več pokazali svojo kvaliteto ter z izjemno ekipno predstavo zasluženo premagali Radomljane. Zasedba Mariana Sluke je sedaj s 5. mesta prvenstvene razpredelnice skočila na 3. in je od vodilnega Kopra oddaljena za pet od drugouvrščene Gorice pa za tri točke.

 

Včerajšnja začetna enajsterica proti ekipi Radomelj.

 

Komentarji tekme

Mitja Novinić:

“V prvi vrsti bi rad čestital ekipi. Odigrali smo res fantastično tekmo v kateri se je videla borbenost, ekipni duh, a tudi naša kvaliteta, ki je končno prišla do izraza. Že nekaj tekem dokazujemo, da smo močna ekipa, ki vsekakor spada na sam vrh lestvice. Seveda smo srečni in zadovoljni, vendar moramo sedaj na tej igri graditi in jo prenesti tudi na ostale tekme.”

“Že proti Rudarju smo ugotovili, da če se dobro postavimo, se borimo in ostanemo 100% koncentrirani lahko veliko dosežemo. Ta forma je nato iz tekme v tekmo oz. iz zmage v zmago rasla in verjamem, da bo še naprej.”

“Vesel sem, da je Jaka po poškodbi že takoj zatresel mrežo. Tu se vidi naš širok kader in motivacija posameznih igralcev. Seveda pa je pomembno tudi, da dobro delamo na treningih, da vsak od sebe da svoj maksimum, kar pa tudi privede na koncu k dobrim nastopom.”

Že v sredo sledi naslednja težka tekma, tokrat v pokalu… “Na srečo smo si na prvi tekmi priigrali dobro izhodišče, kar nam bo vsekakor pripomoglo k našemu cilju, k napredovanju v polfinale. Dosegli smo res ogromno v tem tekmovanju in bi bilo škoda, če bi sedaj izpadli. Vse bomo dali od sebe, da bomo tudi v Velenju prikazali kvalitetno igro in napredovali v naslednji krog.”

 

Slavje Naftašev z navijači po zmagi na derbiju.

 

Marian Sluka:

“Zelo sem vesel za zmago, a ne smemo pozabit, da se skriva veliko dela za tem rezultatom. Fantje so danes prikazali res kvalitetno igro, dobro koncentracijo, močno samozavest, borbenost, napadalno igro in izjemen ekipni duh. Zaslužili so si te tri točke in jim želim za ta dosežek tudi čestitati.”

“Najpomembneje je, da se igralci koncentrirajo vedno na naslednjo prihajajočo tekmo. Vidim, da ima ekipa visoke cilje, katere pa lahko doseže le s tako disciplino, koncentracijo in odnosom kot je to pokazala na zadnjih treh tekmah.”

“Nogomet je fantom končno pokazala pravo pot, a sedaj je treba na tej poti tudi nadaljevati. Zelo pomembno je, da na zelenico vstopijo kot ekipa. Na taktiki ipd. lahko vselej delamo na treningih, a na odnosu ne moremo, zato mora bit vselej pravi.”

“Zaenkrat ne morem prav veliko povedat o poškodbi Gergőja. Zelo mi je žal zanj, saj se nahaja v odlični formi. Upam, da ne gre za resnejšo poškodbo in da se vrne čim prej na igrišče. Po opravljenem pregledu vam lahko povem več. Želim mu seveda čimprejšnje okrevanje.”

Ekipo že v sredo čaka naslednja težka preizkušnja, ko bo v pokalu gostovala pri Rudarju… “Prvi polčas četrtfinala smo uspešno zaključili, sedaj pa še sledi drugi, ki pa ne bo nič manj zahtevnejši. Prepričan sem, da za to tekmo ni treba nikogar motivirat, saj je morebitno napredovanje v polfinale že sama v sebi dovolj velika motivacija. Lahko vam zagotovim, da bomo v Velenju vse storili za napredovanje v naslednji krog.”

 

Naslednja tekma je na sporedu že v sredo, ko bodo Lendavčani na povratni tekmi četrtfinala Pokala Slovenije proti Rudarju poizkušali napredovati v polfinale.

 

FOTOGALERIJA SREČANJA
(VIR: POMUREC.COM, FOTO: MATEJ KRANJEC)