FOTO: BREZ ZMAGOVALCA NA PREKMURSKEM DERBIJU

Tim Ch. Farkaš

Nafta 1903 2:2 (1:0) Beltinci

33′ Bizjak, 54′ Vinko


2. SNL | 17. KROG | 16:00 | SOBOTA | 09.11.2019 | ŠPORTNI PARK LENDAVA | LENDAVA

Modro-beli so v soboto popoldan na “Prekmurskem derbiju” gostili ekipo Beltincev. Približno 700 gledalcev je lahko spremljalo zelo zanimivo in razburljivo srečanje. Po zasluženem vodstvo z 2:0 sta zaradi bolezni morala dva pomembna člana lendavske zasedbe zapustiti zelenico, Žiga Živko in Vedran Vinko. Po vodstvu in zamenjavi je igra Lendavčanov padla. Domači so storili vedno več napak, kar pa so “žuti” zelo dobro izkoristili in v končnici zabili dva zadetka.

 

Začetna enajsterica proti Beltincem.

 

Komentar tekme

Žiga Živko:

“Po vodstvu z 2:0 smo tekmo vzeli preveč lahkomiselno, saj smo mislili, da bomo zmagali. Tekma se igra vendar le 95 minut in če nisi pravi vse do konca, potem boš kaznovan, tako kot smo mi bili danes.”

“V nogometu borba ni dovolj za zmago. Potrebuješ pravilen pristop in koncentracijo kar pa nam zadnje čase manjka.”

“Poizkusili bomo čim prej pozabit na to tekmo in stopit naprej. Želimo zmagati preostali dve tekmi in uspešno zaključiti ta del sezone.”

Marian Sluka:

“Po 70 minutni odlični igri sem bil primoran opraviti dve zamenjavi. V polčasu sta se Žiga in Vedran pritoževala, da se slabo počutita, zato nisem imel druge izbire kot opraviti menjavi. Oba sta v dosedanjem delu sezone in tudi na današnji tekmi opravila odlično delo in mi je zelo žal, da sem ju moral zamenjati, a zdravje je na prvem mestu.”

“Nato sem v igro poslal dva igralca, ki sta na minulih tekmah opravila kvalitetno delo. Žal pa sta danes oba pogorela. Seveda prevzamem krivdo nase, saj sem bil jaz tisti, kateri sem opravil menjavi, kljub temu pa sem zelo razočaran nad igralcema, saj sem bil prepričan, da bosta oba prikazala dobro igro ter nadgradila našo že obstoječo dominacijo na igrišču.”

“Zelo dobro se zavedam kaj se je zgodilo z ekipo. Po več kot mesecu dni smo ponovno storili velike napake v obrambi in padli v koncentraciji. Do 70. minute smo igrali zelo kvalitetno, nismo dovolili nasprotniku, da pride do priložnosti ter zasluženo vodili z 2:0, a smo nato storili površne napake in padli v koncentraciji.”

“Na prvi tekmi v Beltincih smo prikazali zelo slabo igro, to je danes bilo drugače. Igrali smo zelo dober napadalen nogomet in če bi izkoristili dane priložnosti ter izločili obrambne napake bi z lahkoto zmagali. Ekipa razpolaga z kvalitetno igro in zelo kvalitetnimi igralci, a če se želimo boriti za najvišja mesta, moramo takšne tekme zmagati. Fantje morajo razumeti, da napake in površna koncentracija več nimajo mesta v naši igri. Preveč truda smo vložili v to in preveč točk smo že na tak način izgubili.”

“Moramo stopiti dalje in se učiti iz te tekme. Pomembno je, da se bomo še naprej koncentrirali na svojo igro ter odpravili napake oz. površno koncentracijo. Prvenstvo moramo nadaljevati z istim pristopom in koncentracijo, kot smo pokazali v prvih 70. minutah današnje tekme. Prihodnost je v naših rokah.”

 

Naslednja prvenstvena tekma je na sporedu v soboto, ko bodo modro-beli gostovali pri zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva, Dravogradu.

 

FOTOGALERIJA DERBIJA (FOTO: BOŠTJAN ROUS)