Ekipa “U-12” na turnirju v Felcsutu

Peter Balažek

Ekipa U-12 se je v nedeljo udeležila močnega mednarodnega turnirja v Felcsútu, na nogometni akademiji Puskás Ferenc. Na turnirju so sodelovale ekipe iz Karpatskega bazena. Sodelujoče ekipe so bile: FC DAC 1904,  Akademija Mukachevo, NK Osijek, Transilvanska nogometna Akademija, Bačka Topola, KFC Komarno, domača ekipa Akademije Puškaš Ferenc in naša ekipa U12.

Prvo tekmo so naši odigrali proti močni ekipi Osijeka ter izgubili z rezultatom 6:0. Za tem so se pomerili z ekipo iz Bačke Topole, rezultat je bil identičen, vendar so na tej tekmi naši igralci kazali veliko boljšo predstavo. Igrali so hrabreje in prišli tudi do najstrožje kazni, vendar je niso izkoristili. Na tekmo za 7. mesto so igrali z vrstniki iz slovaške KFC Komarno. Na tej tekmi so bili naši boljši nasprotnik, vendar se je tekma končala z rezultatom 0:0, sledili so kazenski udarci po katerem je zmagala naša ekipa in tako dosegla končno 7. mesto.
FOTO: Puskás Akadémia
Kljub dvema porazoma je bil turnir zelo koristen. Igrali so proti vrstnikom iz drugih držav, odigrali tri zelo težke tekme in tako pridobili veliko novih izkušenj.
FOTOGRAFIJE
https://www.flickr.com/photos/puskasakademia/albums/72157707668726365/page2

Start a Conversation