DRAVOGRAD VS. NAFTA 1903 – NAPOVEDNIK

Tim Ch. Farkaš

Pred Naftaši je danes predzadnja tekma v letu 2019. Modro-beli namreč gostujejo pri zadnjeuvrščenemu Dravogradu.

Lendavčani so včeraj ob 11:00 opravili zadnji pripravljalni trening na dvoboj s Korošci, ki je na sporedu ob 13:30. Tokrat smo se o tekmi pogovarjali z Marianom Sluko.

 

 

STATISTIKA

  • modro-beli so se s Korošci pomerili le enkrat, letos avgusta, ko so slavili s 4:1
  • Dravograd se z 2 zmagami, 3 remiji, 12 porazi in gol razliko 19:42 (-23) nahajajo na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice
  • Dravograd je na domačem igrišču premagal le Brežice (5:1)
  • najboljša strelca Korošcev sta Nejc Pečnik (6) in Peter Kogelnik (6)

MANJKAJOČI IGRALCI

  • Gergő Bolla (poškodba)
  • Zoltán Tóth (poškodba)

 

Prva ekipa na včerajšnjem treningu.

 

Marian Sluka:

“Vedno je težko igrati proti takšnim nasprotnikom. Prepričan sem, da se bodo domači zelo potrudili, saj je ta tekma za njih izjemnega pomena. Najverjetneje se bodo poleg obrambe predvsem osredotočili na hitre protinapade. Moramo paziti na Pečnika, saj je igra Dravograda zelo odvisna od njega. Čaka nas približno enako težak boj kot proti Brežicam.”

“Seveda so igralci že precej utrujeni, a to ne bi smel biti problem, saj so fantje profesionalci. Pričakuje se, da se vsak primerno regenerira in da vse od sebe na igrišču. Medtem ko so nekateri igralci v torek, na prijateljski tekmi v Zalaegerszegu, dobili priložnost, da se izkažejo so drugi trenirali po načrtu. Mislim, da smo se dobro pripravili na tekmeca. Na zadnjih dveh tekmah želimo osvojiti vseh šest točk in prepričan sem, da bo ekipa vse storila za ta cilj.”