BOLEČ PORAZ PROTI KOPRU – NEUSPEŠEN ZAKLJUČEK LETA 2019

Tim Ch. Farkaš

NAFTA 1903 0:3 (0:1) KOPER


2. SNL | 19. KROG | 17:00 | SOBOTA | 23. NOVEMBER 2019 | ŠPORTNI PARK LENDAVA | LENDAVA

Modro-beli so včeraj popoldan odigrali še zadnjo tekmo pred odhodom na zasluženi počitek. Tokratni nasprotnik pa je bila najmočnejša ekipa prvenstva – FC Koper. Nekdanji prvoligaški derbi pa se ni povsem končal po okusu Lendavčanov, saj so Primorci že v prvem polčasu prišli do vodstva, katerega pa so v drugem polčasu še potrdili ter povsem zasluženo osvojili vse tri točke. Za Naftaše je to bil prvi poraz na domačem terenu po 23. aprilu 2019, ko so z 0:3 klonili proti Fužinarju, takrat še pod vodstvom Franca Fridla ml..

 

Začetna enajsterica proti Kopru.

 

Vedran Vinko …

o včerajšnji tekmi: “Glede na našo neporaženost na domačem terenu smo tudi včeraj pričakovali vsaj točko. Koper je odigral dobro tekmo in zabil iz skoraj vseh priložnosti ter zasluženo zmagal. Poskušali smo z igro priti do njihovega gola, a so bili odlično postavljeni in nam niso dovolili priti do priložnosti. Žal smo bili nenevarni tudi iz prekinitev.”

o tem, kaj se mora spremeniti, da bi se lahko borili za sam vrh lestvice: “Manjka nam več resnosti v obrambi, mirna glava, ko imamo žogo in kakšna okrepitev, ki bi ekipi dala dodatno vrednost. Popraviti pa moramo tudi kondicijsko pripravljenost.”

Marian Sluka …

o včerajšnji tekmi: “Že pred koncem prvega polčasa smo prevzeli pobudo, saj smo bili več pri žogi, igra je bila boljša in smo si tudi ustvarili nekaj priložnosti. Najlepšo akcijo v prvem delu smo imeli tik pred polčasom, a namesto, da bi zabili za vodstvo smo izgubili žogo, Koper pa je iz protinapada povedel. Zadetek smo prejeli v najslabšem možnem trenutku. Igrali smo dobro in si priigrali dve priložnosti, ki pa ju moramo na takšnem derbiju izkoristiti. Med polčasom smo se v slačilnici s fanti dogovorili, da bomo še bolj ofenzivno krenili v drugi polčas. Ta načrt pa nam je Koper prekrižal, saj je zaradi izkušenosti in kvalitete še drugič uspel zadeti in to takoj po začetku drugega polčasa. Ta gol je po eni strani že odločil tekmo, saj je proti tako močnemu nasprotniku zelo težko nadoknaditi dva zadetka. Kljub temu pa je pomembno, da se nismo predali in smo se borili vse do konca. V drugem delu srečanja je posest bila izrazito na naši strani. Poleg tega pa smo si uspeli priigrati nekaj nevarnih priložnosti. Če bi zadeli za znižanje, bi fantje vsekakor imeli še dovolj moči, da bi priigrali pozitiven rezultat. Koper je odigral zelo pametno tekmo ter se odlično in organizirano branil. Iz treh protinapadov so zabili tri gole, mi pa danes na to žal nismo imeli primernega odgovora. Nismo bili dovolj agresivni, koncentrirani in željni zmage.”

o pomembnosti poškodovanega Bollaja in Pakuja: “Seveda sta Bolla in Paku danes zelo manjkala na igrišču. Gergő je mladi in zelo talentirani igralec, ki lahko še veliko doseže v svoji karieri. Roland je zelo pomemben del ekipe in z njim imamo veliko večjo kvaliteto. Govora je o pravi vodji, ki s svojo igro in pristopom velikokrat pokaže pravo pot soigralcem. Žal sta oba na zadnjih tekmah utrpela poškodbo, a na srečo ni nič resnega. Upam, da se čim prej lahko vrneta k 100% obremenitvi. Predvsem pri mladih igralci je pomembno, da veliko trenirajo in delajo na sebi. Naš cilj je, da tako Gergőja kot tudi Rolanda dvignemo na odlično fizično in kondicijsko pripravljenost, s katero bosta spomladi lahko pomagala ekipi.”

o jesenskem delu prvenstva: “Po mojem mnenju je moja ekipa v tem polletju dosegla dober rezultat. V pokalu stoji v polfinalu in to popolnoma zasluženo. S prvenstvom pa nisem najbolj zadovoljen, predvsem po zadnjem odigranem krogu. Fantje so z odličnimi predstavami in rezultati prišli do koprskega derbija, katerega pa so žal izgubili. Vse je bilo v naših rokah, saj bi se z zmago zavihteli med najboljšo trojico, a namesto tega smo padli na nehvaležno 5. mesto. Imel sem občutek, da je ekipa že dovolj močna in enotna, da lahko s svojo igro premaga takšnega nasprotnika, vendar se to ni zgodilo. Fantje so veliko delali in garali ter ogromno napredovali. Mislim, da je v ekipi dobro vzdušje, kar je zelo pomembno. Z 80% tekem sem izjemno zadovoljen, saj smo pokazali zelo dobro igro. Seveda so bile tudi tekme, ko smo igrali slabše od pričakovanega, a treba je razumeti, da je ekipa še mlada in je le pol leta skup ter se mora še veliko učiti. Vsekakor bi minulo polletje ocenil kot zelo dobro.”

o načrtih za prihodnje tedne: “Do petka bomo še trenirali, nato pa sledijo meritve v Zalaegerszegu. Po tem bodo fantje imeli dobre tri tedne za počitek. Od 15. decembra naprej pa bo vsak doma individualno opravljal lažje treninge. 6. januarja začenjamo s pripravami, za katere pa bomo imeli časa prib. dva meseca. V naslednjih dneh se bomo sestali z vodstvom in določili cilje za spomlad. Upam, da bomo lahko zadali konkretne in velike cilje, saj si to Nafta in tudi navijači zaslužijo. Če nam to res uspe, bomo morali seveda tudi primerno okrepiti ekipo. Vsekakor bomo potrebovali nekaj kvalitetnih igralcev, ki lahko takoj pomagajo ekipi.”

 

FOTOGALERIJA TEKME ⇒ https://www.sportida.com/portfolio/G0000HsXRkz2s2hk/I0000.rlMsp38UgY

 

Naftaši bodo prezimili na 5. mestu prvenstvene razpredelnice. | Vir: nzs.si

 

Modro-beli se lahko pohvalijo z 2. mestom, ko se gre za dosežene zadetke (44 zadetki), 1. mesto namreč zasedajo Radomljani (47 zadetki). Kljub 44 doseženim zadetkom pa so prejeli kar 24 golov, kar je med prvimi petimi ekipami največ. Najboljši strelec Lendavčanov je Jaka Bizjak, ki je v polno zadel kar 13-krat in zaseda 2. mesto na lestvici strelcev 2. SNL. S 6 zadetki mu na 6. mestu sledita Mihael Rebernik in Vedran Vinko.

 

Najboljši strelec Lendavčanov – Jaka Bizjak – se nahaja na odličnem 2. mestu na lestvici strelcev 2. SNL. | Vir: nzs.si

 

Zasedba Mariana Sluke je v aktualni sezoni dosegla 10 zmag, 4 remije in 5 porazov. Velja pa za eno od najuspešnejših domačih ekip, saj je v Športnem parku remizirala le 2-krat, proti Brdam in Beltincim, ter klonila le proti Kopru. Najvišjo zmago je vknjižila na gostovanju pri Dobu, ko je bil končen rezultat 1:7, kar pa je tudi najvišja zmaga med vsemi ekipami v jesenskem delu (15 tekem).

Največ nastopov so za lendavsko ekipo zbrali Florijan Raduha, Stjepan Oštrek in Mihael Rebernik (19 nastopov). Največ minut na igrišču med modro-belimi pa je zbral prvi vratar – Florijan Raduha. Na vratih je namreč stal kar 1710 minut, kar je maksimalen izkupiček. Naj menjava pri “plavih” je Dániel Szökrönyös, saj je s klopi v igro vstopil 10-krat.

Lendavčani se nahajajo na 2. mestu glede obiska tekem (8030 gledalcev), boljši je le Koper (8550 gledalcev). Prav tako so na 2. mestu, ko se gre za obisk na domačih (4450 gledalcev) in gostujočih tekmah (3580 gledalcev). Lahko se pohvalijo z najbolj obiskano tekmo dosedanje sezone, prekmurski derbi v Beltincih si je namreč v živo ogledalo kar 1500 gledalcev.

 

Fair play lestvica 2. SNL. | Vir: nzs.si

 

Zahvaljujemo se vsem navijačem, ki so nas spremljali tako v dobrem kot v slabem. Posebej pa gre zahvala našim najbolj zvestim navijačem – Gorgonam, ki pa so kljub težavam vedno stali ob ekipi ter pričarali odlično vzdušje.

 

Gorgone na včerajšnjem derbiju proti Kopru. | Vir: m24.si/Foto: M24 Photo Agency