Drugoligaši na zelenice desetega marca

Nafta 1903 je svoje zadnje srečanje v jesenskem delu prvenstva končala 24. novembra, ko je prvi del sklenila z zmago proti Jadranu iz Dekanov na domačem terenu. Naftaši se bodo na nogometno igrišče vrnili 10. marca.

Modro-beli se sicer trenutno nahajajo na ne preveč hvaležnem šestem mestu prvenstvene razpredelnice s 26 točkami, na vnovičen nogometni ples pa se bodo podali 10. marca, ko se odpravljajo na gostovanje v Viplože. Tam se bodo pomerili proti ekipi Brd. Trenutno vodilna ekipa je ekipa Radomelj, ki ima sedem točk več kot Nafta 1903.

Trenerju članske ekipe Francu Fridlu se je med tem pridružil nov pomočnik. To je postal  Simon Šešlar, ekipa Nafte 1903 pa bo s treningi pričela 14. januarja. Trije igralci, Vedran VinkoLucian Požgai in Denis Cekovski so prestali določene operativne posege in trenutno po slednjih uspešno okrevajo, igralec Leon Leuštek pa na diagnozo še čaka. Vodstvo nogometnega kluba predvideva, da se bodo omenjeni trije po operativnih posegih že lahko normalno udeležili prvih januarskih treningov in marca brez težav v modro-belem dresu tudi nastopili.

Med drugim so pri vodstvu Lendavskega prvoligaša prepričani, da bo v zimskem prestopnem roku, ki se začne 16. januarja prihodnje leto in traja vse do 15. februarja istega leta, prišlo do sprememb. O podrobnostih niso mogli govoriti, saj je do prvih prestopov še dober mesec dni, “bomo pa javnost obvestili takoj, ko bo to mogoče,” so dejali. V spomladanskem delu tekmovanja bodo modro-beli vsekakor primorani dosegati nekoliko boljše rezultate, zimski počitek pa bo ekipi, verjamemo, koristil.