Mladinci in kadeti: Na gostovanju ekipa Tabora iz Maribora

V Lendavskem športnem parku so se včerajšnjo soboto pomerili mladinci in kadeti lendavske Nafte 1903 ter mladinci in kadeti mariborskega Tabora. Mladi Lendavčani so uspeli v obeh srečanjih skupno iztržiti kar štiri točke.

Tudi tokrat iz Naftine šole nogometa prihajajo več kot odlične novice. Na lendavskem športnem parku sta se včerajšnjo soboto odvijala dvoboja med kadeti in mladinci iz Lendave ter iz Maribora. Mladi upi Tabora iz Maribora so znani ko zelo zahtevni nasprotniki, odlični domači mladinci in kadeti pa so skupno na dveh srečanjih pod Lendavskimi Goricami uspeli iztržiti kar štiri točke.

Visoka zmaga kadetov

Na sobotnem srečanju so se posebej odlikovali kadeti, saj so proti nasprotniku dosegli pomembno in visoko zmago. Lendavska ekipa je namreč močnemu nasprotniku kar petkrat zatresla mrežo, rezultat polčasa pa je bil izenačen in sicer 3:3. Odločilen je bil seveda predvsem drugi polčas, ko so mladi Lendavčani na terenu prikazali odlično igro. To se jim je seveda tudi obrestovalo.

U17 Nafta 1903 – U17 MB Tabor 5:3 (3:3)

1:0, Toplek Dominik (2. min)
2:1, Nedeljko Kevin (12. min)
3:3, Žganec Josip (37. min)
4:3, Toplek Dominik (45. min)
5:3, Koščak Lovro (79. min)

Izenačenje mladincev

Pomembno točko so na domačem terenu proti ekipi Tabora iz Maribora dosegli tudi mladinci. Nogometaši U19 so namreč srečanje končani z remijem, 3:3, kljub temu, da so gosti v prvem polčasu vodili že z 0:2. Pri domači ekipi se je še posebno izkazal Dominik Drk, strelec dveh zadetkov, ki je poskrbel za pravi mali spektakel. Mladinci se po 11. krogih nahajajo na zelo dobrem drugem mestu.

U19 Nafta 1903 – U19 MB Tabor 3:3 (0:2)

1:2, Dominik Drk (58. min)
2:2, Leonardo Bistrović (64. min)
3:3, Dominik Drk (79. min)