Gradnja nogometnih igrišč se je nekoliko zavlekla

Za Dvojezično srednjo šolo v Lendavi se je 29.5. zgodilo prvo dejanje v sklopu prihajajoče nogometne akademije Nafte 1903. Tisti popoldan je bil namreč položen temeljni kamen za izgradnjo dveh novih igrišč z umetno travo, a se je gradnja zavlekla, čeprav bi igrišča po prvotnih načrtih že morala biti končana.

Zaključek gradnje dveh nogometnih igrišč, ki nastajata v sklopu nogometne akademije Nafte 1903 tik ob Dvojezični srednji šoli Lendava, se bo kot kaže preložil. V prvi vrsti se je gradnja zavlekla zaradi spremembe projektne dokumentacije, saj je v neposredni bližini transformator, počakati pa je med drugim bilo potrebno tudi na prostega gradbinca. Po nekaterih podatkih bi naj dela bila končana do konca oktobra.

Informacija, ki se je razširila v nekaterih poznavalskih krogih, da naj bi za naložbo že zmanjkovalo denarja in da mora zato gradbinec optimizirati izvedbo, ni resnična. Na voljo je dovolj denarja in čeprav naj bi po prvotnih načrtih ta stala milijon evrov, bo gradnja lahko realizirana tudi z manj sredstvi.

Spomnimo: Lendavski župan mag. Anton Balažek in predsednik Nogometnega društva Lendava 1903 Végh Gábor, sta 13. februarja letos v mali sejni sobi Občine Lendava podpisala pogodbo o podelitvi brezplačne stavbne pravice Nogometnemu društvu Lendava 1903 za gradnjo dveh nogometnih igrišč, ki spadata v sklop bodoče nogometne akademije. Stavbna pravica je bila podeljena za dvajset let, po preteku obdobja pa bosta igrišči prešli v last Občine.