Modro-beli do zmage v Vidmu pri Ptuju

Člansko moštvo se je v sklopu priprav na novo prvenstvo v drugi državni ligi včerajšnji popoldan pomerilo proti ekipi iz Vidma pri Ptuju. Videmčani so po koncu srečanja bili primorani priznati premoč Lendavčanov, ki letos ciljajo najvišje.

Včeraj ob 18.00 uri se je v Vidmu pri Ptuju odvil prijateljsko-pripravljalni obračun. Videmčani so se tokrat v enem izmed zadnjih pripravljalnih obračunov pomerili proti članski ekipi modro-belih in bili po devetdesetih minutah pripravljeni priznati premoč modro-belih, saj so jih Lendavčani premagali z 1:3.

Čeprav so modro-beli v prvem času bili boljši nasprotnik in na igrišču imeli pobudo za žogo, jim mreže domače ekipa ni uspelo zatresti. So pa presenetili gosti in svoj prvi ter edini zadetek dosegli iz prostega strela. V nadaljevanju kakšnih odmevnejših priložnosti niso dosegli, so pa nevarno pretili prav Lendavčani.

Trud modro-belih se je obrestoval v drugem polčasu. Takrat so Lendavčani dosegli kar tri zadetke, dva zadetka v prvih desetih minutah.  Prvi gol je po ostrem centru z glavo zadel prav eden od novincev, Roy Rudonja. Drugi gol je po napaki domačega vratarja dosegel še en novinec v modro-belem dresu, Alen Ploj.

Končni rezultat srečanja, 3:1, je po napaki domačega vratarja postavil natančen in hiter Marko Roginić. Kot smo že omenili, so “Naftaši” prevladovali praktično celotno srečanje in zasluženo premagali nenevarne Videmčane.

Naslednja pripravljalna tekma bo med Nafto 1903 in NK Mladost Komet Prelog, 28.7.2018 ob 20.30 uri na Športnem parku v Lendavi.

NK Videm 1:3 NK Nafta 1903

Strelci: Rudonja, Ploj, Roginić