Tri točke ostale v Lendavi

Včeraj popoldan se je na lendavski zelenici odvilo zaostalo srečanje 19. kroga 2. državne lige, med domačo Nafto 190 in gosti iz Sežane. Tri točke so ostale v Lendavi, saj so varovanci Franca Fridla goste ugnali s 3:1.

Pred lendavsko Nafto 1903 je včeraj bilo zaostalo srečanje 19. kroga 2. slovenske nogometne lige. Ob 16.00 uri so se v Športnem parku pomerili proti ekipi iz Sežane. Srečanje je bilo sicer zanimivo, a so že v začetku modro-beli uvideli, da je pred njimi težka tekma. To se je čez dvoboj obeh ekip tudi potrdilo, a je naposled slast zmage okusil modro-beli stroj in nasprotnika ugnal s 3:1.

Okrog 350 gledalcev je od začetka srečanja spremljalo boljšo igro lendavske Nafte 1903, ki ji je tu in tam načrte prekrižala nasprotna ekipa. Ta je v prvem polčasu bila precej razigrana, to razigranost pa je v 29. minuti kronal Mateo Monjac, ko je dosegel prvi zadetek na srečanju. Kljub temu, da je Nafta 1903 dobro varovala svoj del igrišča, se jim je v 32. minuti uspel izmuzniti Davor Škerjanc ki je izenačil.

Do konca prvega polčasa si ekipi posebnih priložnosti nista ustvarili in sta se v slačilnice podali z rezultatom 1:1. Precej drugače je bilo v drugem polčasu. Bistveno bolj razigrana je bila domača ekipa, kar se je poznalo tudi v uspešnosti, je pa drugi polčas zaznamoval rdeči karton, ki ga je v 71. minuti prejel vratar modro-belih, Jurica Valentič, zaradi nevarne igre.

So pa modro-beli v drugem polčasu bili veliko bolj uspešni kot v prvem. Natančen Marko Roginić je bil tisti, ki je z glavo kar dvakrat presenetil vratarja gostov, Ariana Renerja. Prvič je zadel v 48. minuti za 2:1 in v 69. minuti za 3:1. Do konca sta obe ekipi še poizkušali doseči kakšen zadetek, a do spremembe rezultata ni prišlo. Po zadnjem sodniškem žvižgu je tako postalo jasno, da je lendavska trdnjava nezrušljiva.

Nafta 1903 – Cherrybox 24 Tabor Sežana 3:1 (1:1)

1:0, Mateo Monjac, 29. min
1:1, Davor Škerjanc, 32. min
2:1, Marko Roginić, 48. min
3:1, Marko Roginić, 69. min