Remi proti ekipi Gyirmót SE

V predprvenstveni preizkušnji so se modro-beli na sosednjem madžarskem pomerili proti ekipi Gyirmót SE. Gre za osmouvrščeno ekipo druge madžarske nogometne lige, proti kateri so modro-beli iztržili neodločen izid.

Lendavčani so srečanje pričeli brez hitronogega Marciuša, trener Fridl pa je v prvem delu na igrišče v Gyirmótu poslal moštvo za katero verjame, da bo v prihajajočem nadaljevanju prvenstva tudi pričela boje za prvenstvene točke.

Samo srečanje so bolje pričeli domači igralci. Ti so povedli po prvih petnajstih minutah igre, ko so uspešno izkoristili strel iz bele točke. Znotraj kazenskega prostora so namreč modro-beli obrambni igralci podrli Lakija, sodnik pa je kmalu za tem upravičeno pokazal na belo točko, ki jo je uspešno realiziral Kiss Mate.

Lendavčani seveda za izenačenje niso potrebovali veliko, le dve minuti. Takrat je po levi strani obrambi domačih pobegnil Monjac in z nizkim strelom mimo vratarja zadel v polno za 1:1. Do odhoda igralcev na odmor sta si moštvi ustvarili nekaj priložnosti za zadetek, vendar so bili napadalci v zaključku napadov po večini nenatančni.

Ob polčasu sta oba trenerja poskrbela za nekaj menjav, preostali so na bližnjem pomožnem igrišču opravili trening. Omeniti moramo 53. minuto, ko so domači zadeli prečko preko Preisingerja. Drugi zadetek na gledljivem srečanju je dosegel Grabant Bence, ki je po globinski podaji v 70. minuti pobegnil domačim obrambnim igralcem, preigral še vratarja, ter zadel nebranjeno mrežo za vodstvo gostov z 1:2.

Slabih deset minut kasneje so domači poskrbeli za izenačenje. Po predložku pred vrata je Palku položil žogo pred Horvátha, kateremu ni bilo težko zatresti mrežo Raduhe in s tem izenačiti na 2:2.

Gyirmót SE – Nafta 1903 2:2

Za NK Nafto so v Gyirmotu nastopili: Raduha, Šeruga, Zeljko, Živko, Grabant, Maleševič, Novinič, Osmanaj, Monjac, Vinko in Leuštek.
Igrali so še: Cekovski, Vöröš, Roginič, Oštrek.
Trener: Fridl Franc.