Hrvaški drugoligaš Varaždin v prijateljskem obračunu porazil lendavsko enajsterico

Nafta 1903 nadaljuje z igranjem prijateljskih obračunov. Na Valentinovo bi se modro-beli morali na sosednjem Madžarskem pomeriti proti ekipi Csákvárja, a so se po spremembi pomerili proti Varaždincem. Ti so Lendavčane premagali z 0:2.

Nogometaši Nafte 1903 in ekipa iz Varaždina so se na Valentinov dan pomerili v prijateljskem obračunu na igrišču z umetno travo pri Dvojezični osnovni šoli 1 Lendava. V popoldanskem merjenju moči so jo bolje odnesli gosti, saj so modro-belim mrežo zatresli dvakrat, a nogometašem Nafte 1903 tega ne gre zameriti, saj so kljub porazu in kljub maloštevilnim gledalcem prikazali všečno in predvsem borbeno igro.

V prvem delu so bolje zaigrali prav modro-beli, ki so dobršen del prvega polčasa oblegali vrata gostov. Roginič je bil tisti, ki je že v 5. minuti resno ogrozil vrata gostov, a se ta tam ni najbolje znašel in žogo poslal čez vrata. Tudi v 13. minuti je bil Roginič tisti, ki bi domače lahko popeljal v vodstvo, a je z glavo žogo poslal neposredno v roke vratarja Varaždinske ekipe. Čez dve minuti je mimo vrat Nafte 1903 streljal gostujoči igralec Glavica.

Precej pomembna je bila tudi 35. minuta. Takrat je na svoj račun prišel Marko Maleševič. Iz prostega strela z roba kazenskega prostora je ta streljal v desni gornji kot vrat gostov, vratar Nestovič pa je uspel žogo, sicer s težavo, izbiti v kot. Tri minute pred koncem polčasa je Droždek streljal mimo vrat v izjemni  priložnosti za dosego zadetka.

Pred začetkom drugega polčasa sta oba trenerja v svojih vrstah naredila nekaj sprememb. Slabih deset minut po začetku drugega polčasa so gosti povedli. Glavica je bil tisti, ki je pobegnil domači obrambi in uspešno premagal lendavskega vratarja Valentića, ki je v drugem polčasu zamenjal Raduho. Pet minut kasneje je Brlečič sprožil preko vrat z 10 metrov in bil neuspešen, a uspešno zadel čez naslednjih pet minut in vodstvo gostov povečal na 2:0.

Skorajda do konca srečanja se je igra brez posebnosti odvijala na obeh straneh kazenskega prostora, po tem, ko bi Lendavčani izid le dve minuti pred zaključkom srečanja lahko spremenili. Nevarno je takrat zapretil Vinko, a je strel izvedel nekoliko slabše in žogo vratarju gostov poslal neposredno v roke, po tem, ko se je pred njim znašel praktično sam.

Za moštvo Nafte 1903 je nastopila tudi nova okrepitev iz Madžarske, David Bailo. Srečanje si je med drugim ogledal Dražen Ladič, bivši vratar Hrvaške reprezentance, omenimo pa naj tudi, da je trener gostujoče ekipe Mario Kovačevič nekdanji igralec lendavske Nafte.

Nafta 1903 – Varaždin 0:2

Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Oštrek, Živko, Roginič, Maleševič, Novinič, Osmanaj, Monjac, Vinko, Levštek

Igrali so še: Valentič, Cekovski, ilič, Vöröš, Ruben, Bence, Magdič, Bailo.

Trener: Franc Fridl