V drugem prijateljskem obračunu Nafta 1903 visoko porazila ekipo ZTE 2

Včerajšnja sobota je bila kot nalašč za Naftin že drugi pripravljalni obračun. Na nogometnem igrišču v Športnem parku so se modro-beli tokrat pomerili proti drugi ekipi nogometnega kluba ZTE in fante iz sosednje Madžarske visoko porazili.

Nafta 1903 je včerajšnji dopoldan odigrala svoje že drugo pripravljalno srečanje. Spomnimo: Minulo soboto so v Mariboru naši fantje za las izgubili srečanje proti močnemu slovenskemu prvoligašu, v Lendavo pa so tokrat pripotovali fantje iz Zalaegerszega, natančneje druga ekipa tamkajšnjega kluba ZTE. Ta je hitro okusila iz kakšnega testa so naši fantje, saj so jih ti povsem nadigrali v vseh elementih igre.

Zanimiva polčasa sta bila praktično oba, maloštevilna publika pa je uživala ob številnih zadetkih varovancev Franca Fridla. V prvem polčasu so modro-beli mrežo gostov zatresli kar šestkrat, med tem, ko so sami prejeli zgolj zadetek. Pri domači ekipi so priložnost za igro v prvem polčasu dobili: Valentić, Vöröš, Ilič, Leuštek, Novinić, Cekovski, Monjac, Magdič, Zeljko, Vinko in Pozsgai, uspešni pa so bili: Monjac, Novinić, Magdič in Pozsgai 3x.

V drugem polčasu je trener Fridl postavo nekoliko spremenil, intenziteta zadetkov v mrežo gostov pa se kljub temu ni bistveno zmanjšala. Gosti so bili povsem nemočni ob močnih pritiskih modro-belih, ki nasprotniku praktično niso dovolili dihati. V drugem polčasu so nastopili: Lörinc, Ruben, Živko, Maleševič, Šeruga, Osmanaj, Oštrek, Grabant, RoginičMarciuš in Zagorec, uspešni pa so s streli proti golu bili Grabant 2x, Malešević, Osmanaj in Roginič.

Končni rezultat srečanja v lendavskem športnem parku je bil 11-1. Gosti so edini zadetek dosegli v prvem polčasu, v drugem polčasu pa ti niso bili tako uspešni.