Nafta 1903 maščevala poraz iz drugega kroga

Minulo soboto sta se pred približno 350 gledalci v lendavskem športnem parku pomerili ekipi Nafte 1903 in AŠK Brava iz Ljubljane. Modro-bela četa je tokrat bila boljša in maščevala poraz iz drugega kroga, ko so se Lendavčani iz Ljubljane vrnili s porazom.

Po porazu v Dobu se je v zmagovalne tirnice vrnila tudi Nafta 1903, ki pod lendavskimi griči tudi v zadnji jesenski preizkušnji ni dovolila presenečenja. Lendavčani namreč na svojem igrišču še niso izgubili, tokrat pa so se Bravu maščevali za poraz v Ljubljani. Moštvo gostujočega stratega Dejana Grabiča se je v zaostanku znašlo po pol ure igre, po najstrožji kazni, ki jo je v vodstvo pretvoril Marko Malešević. Petindvajsetletni Srb je Nafti zagotovil prednost, ki jo je v 58. minuti podvojil Mitja Novinić.

Zgolj minuto pred tem je izenačenje preprečil domači vratar Florijan Raduha, ki je poskus Zorca preusmeril v vratnico, domači branilci pa so zatem izbili še udarec Milana Đajića. Prav kapetan Brava je sedem minut po drugem golu gostiteljev zadel za znižanje zaostanka, a Ljubljančanom ni uspelo zadeti še drugič in serije neporaženosti podaljšati na sedem tekem. Bravo je jesen sklenil kot osmi klub 2. SNL.

Nafta 1903 je z zmago skočila na drugo mesto, Lendavčani pa so v nedeljo čakali na razplet dvoboja v Vipolžah. Brda so v edini nedeljski tekmi gostila Dravo, ki je v Goriških Brdih slavila novo zmago in se s tremi točkami vrnila na drugo mesto. Srečanje je postreglo z enim zadetkom, pet minut pred koncem prvega dela srečanja pa je v polno meril najizkušenjši igralec na zelenici. Nastja Čeh je s šestim golom sezone potrdil 12. zmago Drave in Ptujčane približal na štiri točke razlike do vodilne Mure, ki pa ima v primerjavi s Štajerci odigrano tekmo manj. Modro-beli so tako jesenski del končali na tretjem mestu lestvice.

Nafta 1903 – AŠK Bravo 2:1

1:0 – Marko Malešević (11 m.) 30.
2:0 – Mitja Novinič, 58.
2:1 – Milan Đajič 65.