“Ni šlo za namerno dejanje, ampak za splet nesrečnih okoliščin”

Minulo gostovanje lendavske Nafte 1903 v Dekanih dviguje precej prahu. Pa ne zaradi rezultata, ki je Nafti 1903 bil v precejšnjo korist, temveč zaradi dogodka, ki se je zgodil med igro. Po mnenju domačega nogometnega kluba Jadran, je igralec Nafte 1903 Leon Leuštek domačega igralca Gregorja Ščulca s komolcem udaril namerno. Ta je pristal v bolnišnici.

“Ker smo v Nogometnem klubu Nafta 1903 vedno zagovarjali načela fair-playa in poštenega športnega boja, doseženi športni rezultati imajo namreč le v tem primeru želeno težo, nas podobna namigovanja (na nameren udarec) nikakor ne pustijo ravnodušne. V nogometu so poškodbe žal del vsakdana, še posebno težko pa sprejemamo poškodbe, zaradi katerih morajo igralci obiskovati zdravnike, ali izpuščati srečanja. Žal se je tovrstna poškodba na zadnjem srečanju zgodila igralcu NK Dekani. Pri omenjenem dogodku seveda nikakor ni šlo za namerno dejanje, ampak za splet nesrečnih okoliščin.

Ob ogledu posnetka lahko vidite, da je bil naš igralec Leon Leuštek ob pripravi na skok za žogo sam, šele ob kontaktu z žogo pa se je od strani vanj zaletel igralec NK Dekani s št. 10 (na facebook strani NK Dekani smo zasledili, da gre za igralca Gregorja Ščulca), ki je imel namero našega igralca ovirati pri skoku. V nameri skočiti čim višje, je ob odrivu naš igralec naredil zamah z rokama, kot je to pri tovrstnih skokih običajno, ni pa vedel, da se mu bo nasprotni igralec približal tako nizko in se mu zaletel v bok. Zato ga je nesrečno zadel v predel obraza.

Če bi si ogledali posnetek naprej bi lahko videli, da je domačega igralca takoj po tem dogodku povprašal po stanju in se mu opravičil. Da je bila to čista situacija iz igre je ocenil tudi glavni sodnik na srečanju, ki dogodka ni označil kot prekršek.  

Verjamemo, da so privrženci NK Dekani nad porazom razočarani, a priznavamo, da gre za kakovostno ekipo, vredno spoštovanja. V naslednjih srečanjih jim želimo veliko uspeha, igralcu Gregorju Ščulcu pa želimo čim prejšnje okrevanje in hiter povratek na nogometne zelenice.

Nogometni klub Nafta 1903″