Nafta 1903 jutri na zaključek prvenstva v Dekane

Drugoligaši jutri zaključujejo prvi oziroma jesenski del prvenstva. Lendavska zasedba se bo na jutrišnje Martinovo odpravila v Dekane, kjer jo čaka nekoliko težja preizkušnja proti petouvrščenim Dekanom.

Nafta 1903, ki se je več kot uspešno zavihtela na drugo mesto prvenstvene lestvice, se bo jutri ob drugi uri popoldan v gosteh pomerila proti ekipi Jadrana iz Dekanov. Dekani, pa čeprav na petem mestu lestvice, veljajo za precej neugodnega nasprotnika, še posebej na domačem terenu. Težjo nalogo bodo seveda imeli Lendavčani, saj bo pred njimi borba za ohranitev drugega mesta. Tik za petami so jim namreč Radomljani.

Nafta je, potem ko je v zaostali preizkušnji šestega kroga slavila v Kranju, nanizala že šest zaporednih zmag. Varovanci Franca Fridla so v 14. preizkušnji sezone ugnali tudi zasedbo Bricev, odpor katere so sicer strli v drugem polčasu. Osrednji junak sanjskega niza Prekmurcev je Vedran Vinko, ki je v zadnjih petih tekmah zabil kar sedem zadetkov, v sobotnem obračunu pa je načel tudi briško mrežo.

Dekančani, ki so se po Radomljah praznih rok vrnili tudi z Rogaške Slatine, bodo skušali po dveh gostujočih porazih nadaljevati serijo neporaženosti na domači zelenici. Sedaj je tukaj vprašanje: Bodo uspešni Primorci, ali pa se bodo veselili v taboru Nafte? V kolikor srečanje dobijo Lendavčani, bi to bila že sedma zaporedna zmaga, pred modro-belimi pa bi bil resnično zaslužen zimski počitek.

Ekipa Jadrana bo jutri zaigrala brez Jurija Požrla, Nafta 1903 pa bo nastopila v popolni postavi. Srečanje bo sodil Dejan Balažič.