FOTO: Pet zadetkov v mreži Nagykanizse

Nafta 1903 nadaljuje niz prijateljskih obračunov v smislu priprav na tekmovalno sezono v drugi slovenski nogometni ligi. Po tem ko so modro-beli izgubili proti nogometnemu klubu iz Varaždina s štirimi zadetki, so tokrat na domačem terenu nasprotniku mrežo zatresli petkrat.

Nafta 1903 nadaljuje s prijateljskimi srečanji tako v gosteh kakor tudi na domačem terenu. Srečanje Nafte 1903 proti Varaždinu v gosteh je bilo za modro-bele precej neugodno, saj so srečanje izgubili z 0:4. Varaždin igra v drugi hrvaški nogometni ligi, kaj kmalu pa bo krst v drugi državni ligi doživela Nafta 1903. Za Lendavčani so tako že trije prijateljski obračuni, trije pa modro-bele še čakajo.

Včeraj so se modro-beli na domačem terenu pomerili proti Nagykanizsi, ki igra v četrti madžarski nogometni ligi. “Naftaši” so prvi zadetek na srečanju dosegli v 5. minuti, ko je uspešen bil Mitja Novinić. V 6. minuti pa je svojo skledo pristavil še Marko Roginić. Po igri med obema kazenskima prostoroma sta se ekipi z rezultatom 2:0, s prednostjo domačih, med polčasom razšli.

Drugi polčas je bil še nekoliko uspešnejši, saj so Lendavčani dosegli dodatne tri zadetke. Za 3:0 je v 74. minuti zadel Lucian Pozsgai, na 4:0 in kasneje še na 5:0 pa je povišal novinec v ekipi, Kevin Poredoš. Še posebej velja omeniti zadnji neubranljiv zadetek na srečanju, ki ga je Poredoš dosegel iz daljine, posredovanje gostujočega vratarja pa je bilo praktično nesmiselno.

Nafta 1903 – Nagyaknizsa 5:0 (2:0)

1:0, Mitja Novinić, 5.
2:0, Marko Roginić, 6.
3:0, Lucian Pozsgai, 74.
4:0, Kevin Poredoš, 76
5:0, Kevin Poredoš, 78.