Nafta 1903 s tremi točkami iz Martjancev; Ekipa ima že zagotovljeno napredovanje v 2. SNL

Dve točki naskoka ima trenutno vodilna lendavska Nafta 1903 več od drugouvrščene NŠ Mure in tretjeuvrščenih Odrancev. Lendavčani so tudi včerajšnje srečanje dobili, v zadnjem krogu pa v Lendavo prihaja za Nafto 1903 neugodna Polana. Nafta 1903 si je z včerajšnjo zmago sicer že zagotovila napredovanje v 2. slovensko nogometno ligo.

V včerajšnjem predzadnjem, 25. krogu 3. SNL -Vzhod, se je lendavska Nafta 1903 odpravila na gostovanje v Martjance. Lendavčani so se domov vrnili z novimi tremi točkami, enako uspešna pa sta bila oba zasledovalca, drugouvrščena NŠ Mura in tretjeuvrščeni Odranci. Prav zaradi navedenega, bo boj za prvaka toliko bolj napet. Vsa srečanja 25. kroga so bila odigrana včeraj ob 17.30 uri.

V prvem polčasu kakih 350 gledalcev na nogometnem igrišču v Martjancih ni videlo zadetkov, kljub trudu obeh ekip, predvsem lendavske Nafte 1903. Tudi na včerajšnjem srečanju se je ponovilo, na minulih srečanjih že videno: Ogromno resnih priložnosti, a zadetka prav za las, nobenega. Prav to je botrovalo rezultatu prvega polčasa, ki je bil 0:0. Glavni sodnik, Marko Lackovič, je v prvem polčasu pokazal tri rumene kartone, dva domačim in enega gostom.

Bistveno drugače je bilo v drugem polčasu, ko sta ekipi skupaj dosegli tri zadetke. V 54. minuti so prvi zadeli domači nogometaši. Lendavskega vratarja Valentiča je uspešno premagal Simon Vogrinčič. Srečanje je teklo naprej, z nekaj priložnostmi modro-belih, ki so se v 67. minuti le obrestovale. Domačega vratarja je premagal hitri Vedran Vinko in s tem rezultat popravil na 1:1. V 75. minuti je za 1:2 bil odgovoren Mateo Monjac, kar je bil tudi končni rezultat srečanja.

Pri tem seveda velja izpostaviti izjemno priložnost domačih v začetku drugega polčasa, ko so le-ti zadeli stativo, in pa seveda tudi 88. minuto, ko je rdeči karton (zaradi solidne bere rumenih) in predčasen odhod v slačilnice doletel Roka Malačiča. V drugem polčasu je glavni sodnik podelil še tri rumene kartone.

Čarda Martjanci – Nafta 1903 1:2 (0:0)

1:0, Simon Vogrinčič, 54. min
1:1, Vedran Vinko, 67. min
1:2, Mateo Monjac, 75. min